News Flash:

Ploile au facut ravagii in judetul Hunedoara: 14 localitati afectate, alunecari de teren si circulatie ingreunata

15 Iunie 2016
1225 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii in timis
Precipitatiile abundente care au cazut in ultimele 24 de ore pe raza judetului Hunedoara au afectat 14 localitati, in zona comunei Criscior, fiind semnalate in cursul noptii de luni spre marti doua alunecari de teren ce au distrus mai multe bunuri ale oamenilor, a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara. 
Una dintre alunecarile de teren a produs pagube la o anexa gospodareasca si la un stalp de inalta tensiune. Cea de-a doua alunecare a dislocat un zid de sprijin, care a cazut apoi peste un autoturism ce era parcat in imediata vecinatate. 
Torentii scursi de pe versanti au dezradacinat un copac ce a cazut pe DN 76, in localitatea Fornadia, in apropiere de Deva, circulatia pe acest sector de drum fiind ingreunata. Drumul comunal care face legatura intre localitatile Baita si Hartagani este blocat de aluviuni. In ambele cazuri se intervine cu utilaje pentru degajarea cailor de transport. 
Potrivit datelor centralizate de ISU Hunedoara, ploile au produs cresteri de debite ale raurilor si paraielor, scurgeri de pe versanti si torenti ce au afectat localitatile Brad, Simeria, Manerau, Josani, Cristur, Almasul Mic, Aninoasa, Pestisu Mic, Jeledinti si Martinesti, Baita, Hartagani, Saliste si Ormindea. 
Pentru limitarea si inlaturarea efectelor negative produse de precipitatii, pompierii militari actioneaza pentru evacuarea apei din zeci de curti, beciuri si fantani, precum si dintr-un subsol de bloc. 
La actiunile de interventie au fost mobilizate 20 autospeciale de interventie, 14 motopompe si 80 de pompieri din cadrul ISU Hunedoara, agenti din cadrul IPJ Hunedoara si subofiteri de jandarmi din cadrul IJJ Hunedoara, precum si forte si mijloace din cadrul serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta din Brad, Criscior, Pestis si Simeria. 
Actiunile de interventie sunt coordonate in teren de subprefectul judetului Hunedoara, Fabius Kiszely, si inspectorul sef al ISU Hunedoara, lt. col. Viorel Demean. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1288 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006941 (s)