News Flash:

Simptomele unui infarct apar si cu o luna inainte! Iata cum le recunosti!

22 August 2017
1072 Vizualizari | 0 Comentarii
infarct
Desi auzim tot mai des despre oameni care se imbolnavesc sau mor de cancer, totusi la nivel mondial, bolile de inima ocupa locul intai in clasamentul bolilor care cauzeaza cele mai multe decese

Varsta inaintata nu mai este un criteriu pentru aparitia sidezvoltarea bolilor cardiovasculare. Din cauza nivelului ridicat de stres si a alimentatiei dezechilibrate, bazata pe produse de tip fast-food, incindenta bolilor cardiovasculare a inceput sa creasca si in randul populatiei tinere.

Considerate ca afectiuni cu manifestare rapida care nu prea lasa timp pentru interventie, bolile cardiovasculare si in special infarctul poate fi prevenit daca suntem atenti la semnalele pe care ni le transmite corpul nostru si invatam sa recunoastem simptomele unui infarct, cu o luna inainte de a surveni.

Iata mai jos simptomele unui infarct care ne avertizeaza ca suntem in pericol:

1. Stare de oboseala accentuata

Cu totii ne simtim obositi la un moment dat dar, daca starea de oboseala persista si nu dispare in urma unei perioade de odihna normale, inseamna ca exista o problema la nivelul organismului.

Atunci cand arterele se ingusteaza, inima primeste o cantitate mai mica decat cea necesara. Ritmul cardiac accelereaza,  inima trebuie sa munceasca mai mult ceea ce conduce la instalarea unei stari de oboseala cronica si la somnolenta.

2. Respiratie insuficienta

Atunci cand inima receptioneaza mai putin sange, plamanii vor primi mai putin oxigen pentru ca sangele este cel care transporta oxigenul catre aparatul respirator. Activitatea celor doua sisteme, cardiovascular si respirator, este interconectata, astfel ca functionarea defectuoasa a unuia conduce la probleme in functionarea celuilalt. Daca observi aparitia unor probleme respiratorii persistente este indicat sa consulti cat mai repede un medic specialist pentru a preintampina riscul aparitiei unui infarct.

3. Stare de slabiciune

In afara de oxigen, sangele transporta substantele nutritive in tot corpul, alimentandu-l cu energie. Ingustarea arterelor conduce la o reducere a cantitatii de substante nutritive care ajung la nivelul muschilor iar acestia vor fi incapabili sa sustina cu aceeasi intensitate efortul pe care il depui in decursul unei zile. Daca starea de slabiciune persista si apar dureri si crampe musculare trebuie sa mergi la doctor cat mai curand, pentru ca este posibil sa te confrunti cu o problema mult mai grava.

4. Ameteli si frisoane sau transpiratie rece

Circulatia proasta a sangelui va avea o influenta negativ si asupra activitatii creierului. Acesta este centrul de comanda al organismului si toate functiile sunt legate de corecta functionare a lui. Daca fluxul sanguin catre creier se diminueaza, mai intai vor aparea ameteli si stari de neputinta, insotite de frisoane si accese de transpiratie rece.

Daca prezinti aceste simptome, viata ta este in mare pericol si trebuie sa te prezinti urgent la doctor.

5. Presiune in zona pieptului

Daca ai o durere surda persistenta sau o durere care se amplifica in zona pieptului este posibil sa te confrunti deja cu simptomele unui infarct. Pentru a elimina orice suspiciune este indicat sa mergi cat mai repede la un consult cardiologic.

6. Gripa sau simptome de raceala

Desi cel mai adesea acestea apar inainte de instalarea unei raceli sau a unei gripe, totusi studiile au aratat faptul ca multi pacienti care au suferit un infarct, au manifestat in zilele premergatoare simptome ale unei raceli. Daca probabilitatea de a fi racit este mica atunci este posibil sa te confrunti cu unul dintre simptomele unui infarct. Pentru a elimina aceasta posibilitate, consulta un medic specialist si poti sa previi aparitia unui infarct.
sursa: eva.ro

oameni cancer decese fast-food
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006861 (s)