News Flash:

Simona Halep s-a calificat in sferturi la Stuttgart

23 Aprilie 2015
1146 Vizualizari | 0 Comentarii
Jucatoarea Simona Halep, locul 3 WTA si a doua favorita, a invins-o, miercuri, in premiera, pe sportiva spaniola Garbine Muguruza, locul 20 WTA, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-3, si s-a calificat in sferturile de finala ale turneului de categorie Premier de la Stuttgart.
Cele doua jucatoare s-au intalnit, miercuri, a treia oara in ultimele sapte lui, precedentele doua partide intrand in palmaresul sportivei de 21 de ani. In septembrie 2014, in turul secund al turneului de la Wuhan, in primul lor meci, Muguruza a castigat cu scorul 2-6, 6-2, 6-3, iar in februarie, la Galati, in Fed Cup, cu scorul de 6-4, 6-3. Aceste partide au avut loc pe suprafete rapide, in timp ce turneul din Germania este pe zgura.
Filozofia de joc a spaniolei este foarte simpla. Serviciu in forta, apoi finalizarea punctului cu o alta lovitura puternica. Cand returneaza pe serviciul adversarei, Muguruza o face la fel de puternic. Ea este in permanenta la atac, nu prea ajunge in situatii defensive si nu-i place sa intre in schimburi prelungite de mingi. Muguruza, cu o inaltime de 1,82, nu e foarte mobila, iar daca adversara ei nu o poate misca mult pe fundul terenului, nu are sorti de izbanda. De asemenea, daca intra sa loveasca din interiorul terenului, Muguruza are asigurat punctul pe tabela de marcaj. Problema ei este ca acest mecanism de lovituri se mai gripeaza, iar spaniola acuza pshic socul si incepe sa greseasca din ce in ce mai mult.
In setul I al partidei de la Stuttgart, Halep s-a reintalnit cu jocul "nemtesc", fara floricele, al lui Garbine Muguruza. Spaniola a inceput tare, cu break in primul ghem si cu inca unul a inchis setul la 6-3, dupa 34 de minute. La randul ei, Simona Halep a avut doua mingi de break, una la 2-3 si alta la 3-4, dar adversara le-a rezolvat pe amandoua cu serviciul ei naprasnic. La 3-4, sportiva din Constanta i-a cerut sfatul antrenorului Victor Ionita, care a povatuit-o sa se miste mai mult, sa lungeasca punctele si sa-i macine reverul rivalei.

wuhan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006447 (s)