News Flash:

Silvio Berlusconi a fost exclus din Senatul italian

28 Noiembrie 2013
1299 Vizualizari | 0 Comentarii
Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost demis din funcţia de senator, relatează Corriere della Sera. Două sute de senatori din cei 321 au votat împotriva lui Berlusconi, care a fost demis practic din funcţia de membru al Senatului.

"Sunt întrunite condiţiile pentru invalidarea alegerii lui Berlusconi", a confirmat Pietro Grasso, preşedintele Camerei superioare a Parlamentului italian.

Silvio Berlusconi a declarat că miercuri este "zi de doliu" în Italia, cu puţin timp înaintea votului din Senat pentru excluderea sa. "Văd că este o zi emoţionantă nu doar pentru mine, ci şi pentru voi", le-a spus Berlusconi simpatizanţilor adunaţi în faţa reşedinţei sale din Roma. "Este o zi de doliu pentru lege, pentru drept, pentru democraţie. Magistratura comunistă a deschis calea acaparării puterii de către forţele de stânga", a explicat Berlusconi. "Niciun lider politic nu a fost supus niciodată persecuţiilor pe care le-am trăit eu", a continuat Berlusconi, precizând că se simte ca în faţa unui "pluton de execuţie".

Berlusconi are de ispăşit un an de închisoare în dosarul Mediaset. Mediafax

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005039 (s)