News Flash:

Sigur nu stiai asta: Ce pericole te pandesc daca lasi capacul de la toaleta ridicat

16 Decembrie 2016
1170 Vizualizari | 0 Comentarii
capac toaleta

Lupta dintre barbati si femei privind capacul de la toaleta ar putea lua sfarsit. Cercetatorii de la Universitatea din Leeds au descoperit ce pericole te pandesc daca lasi capacul de la toaleta ridicat. Intr-o astfel de situatie, un nor de bacterii ajunge in aer si contamineaza suprafetele din apropiere, incluzand periutele de dinti, care de obicei se tin in baie.

Profesorul Mark Wilcox sustine ca aceste bacterii cresc riscul de a face gastroenterita, cunoscuta sub numele de microb de iarna sau gripastomacului, arata Daily Mail. "A reiesit clar din cercetarea noastra ca acel capac este acolo cu un motiv", a declarat profesorul. 

In urma testelor, cercetatorii au descoperit ca bacteriile ajung la zeci de centimetri distanta de toaleta imediat dupa ce aceasta este folosita, iar dupa aproximativ 90 de minute sunt in aerul din intreaga camera. 

Atunci cand capacul este folosit, bacteriile nu ajung pe suprafetele din jur. "Sfatul nostru este sa pui capacul jos si sa te speli pe maini dupa ce mergi la toaleta", a adaugat Wilcox. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1267 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006856 (s)