News Flash:

BOALA SOCANTA care transforma copiii in batrani

15 Decembrie 2016
1145 Vizualizari | 0 Comentarii
copil batran
Mezinii unei familii din India, Anjali Kumari (7 ani) si Keshav Kumar (1 an si 6 luni) sufera de o forma rara de Progeria, numita Cutis Laxa care ii imbatraneste prematur. Acestia au fizicul unor persoane in varsta, iar pe langa aspect, le este afectata si sanatatea.
Familia are trei copii, dintre care primul nascut este sanatos, dar ceilalti doi sufera de o forma rara de Progeria, o boala crunta care imbatraneste prematur copiii. Acestia prezinta piele ridata, lasata, dar si simptome specifice inaintarii in varsta: dureri articulare, probleme respiratorii, afectiuni de vedere, dar si imunitate scazuta.
 
Aceasta boala rara consta in accelerarea procesului de imbatranire, simptomele manifestandu-se atat la exteriorul corpului, cat si in interiorul organismului. Afectiunea atinge aproximativ unul din 4 milioane de nou nascuti, efectele acesteia fiind vizibile de la varsta de 4 ani. Rareori, copiii suferinzi ajung la varsta de 14 ani.
 
Progeria poate afecta si adultii, imbatranirea accelerata incepand in timpul maturitatii, avand aceeasi rata de progres ca si la copii, scrie Mediafax.ro.
 
In majoritatea cazurilor, Cutis Laxa este o boala ereditara, dar poate fi si dobandita in urma unor afectiuni acute, boli autoimune sau afectiuni ale nervilor.
 
In prezent, nu exista un tratament care poate vindeca afectiunea sau macar stopa evolutia ei, dar prin monitorizare regulata si descoperirea bolii din timp, se poate prelungi durata de viata a celui afectat. 

india progeria numita cutis laxa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1101 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004675 (s)