News Flash:

Sigur nu stiai asta: Cat se fierbe un ou tare fara sa il spargi

6 Mai 2016
6878 Vizualizari | 0 Comentarii
fierbe ou
Exista doua motive pentru care ouale puse la fiert se sparg, iar albusul se imprastie prin apa:

1. Primul motiv il reprezinta diferenta de temperatura dintre oul scos din frigider si apa care a atins punctul de fierbere. Solutia in acest caz o reprezinta scoaterea oului din frigider cu cel putin o ora inainte de a fi pus la fiert. De altfel, trebuie sa stii ca nu este nevoie sa pastrezi ouale in frigider. O camara sau o debara ar fi locurile ideale pentru pastrarea acestora;

2. Al doilea motiv il reprezinta prezenta camerei cu aer aflate in partea de jos a oului, care, in timpul fierberii, se dilata din cauza caldurii si determina spargerea cojii. De retinut ca aceasta camera cu aer este mai mare cu cat oul este mai vechi. Prin urmare, riscul de a crapa la fierbere este mai mare in cazul unui ou mai vechi decat in cazul unuia proaspat. Solutia este eliminarea aerului din aceasta zona a oului. Pentru aceasta, inainte de a fi pus la fiert, oul trebuie intepat cu un ac care sa patrunda prin coaja cativa milimetri, pana strapunge si camera cu aer.

Intr-o prima faza, inteapa baza tuturor oualor pe care vrei sa le pui la fiert pentru a elimina aerul din camera cu aer a oului. Apoi, cu ajutorul unei linguri, pune ouale in recipientul in care fierbe apa si lasa-le cel mult 10 minute. Daca fierb mai mult de 10 minute, galbenusurile vor capata un contur verzui si vor degaja un miros neplacut de sulf, iar albusurile vor capata consistenta cauciucata.

Dupa scurgerea timpului de fierbere, scoate ouale usor cu ajutorul lingurei si pune-le intr-un recipient cu apa rece. Acum sunt gata pentru a fi introduse in vopsea sau pentru a fi consumate.

ouale fiert albusul apa temperatura
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1123 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005224 (s)