News Flash:

Sexul te ajuta sa arati mai tanara si mai sexy

26 Octombrie 2016
1386 Vizualizari | 1 Comentarii
fa sex1
Atunci cand vizitezi un cabinet dermatologic pentru a-ti rezolva problemele tenului, ultimul lucru pe care te astepti sa ti-l prescrie este sexul. 

Dar se pare ca acesta ofera pielii tale mai multe beneficii decat o face orice crema sau tartament cosmetic miraculos.

David Weeks, psiholog consultant in probleme clinice, si fostul sef al Sectiei de Psihologie din Spitalul Regal din Edinburgh au coordonat un studiu prin care sunt dezvaluite beneficiile de ordin estetic ale partidelor regulate de sex, scrieele.ro. Acesta a descoperit ca atat in cazul femeilor, cat si in cel al barbatilor, activitatea sexuala constanta ajuta la intretinerea aspectului tanar si tonic al pielii.

Iata cum explica medicii faptul ca subiectii studiului care fac sex in mod regulat arata cu 5 pana la 7 ani mai tineri decat cei care nu au astfel de activitati.

Sexul elibereaza molecule care au efect antiinflamator

"Pielea se regenereaza constant, dar procesul de refacere a tesuturilor se ingreuneaza odata cu inaintarea in varsta. Atunci cand faci sex, pielea beneficiaza de o baie cu molecule antiinflamatoare cum sunt oxitocina si endorfinele beta, iar acest lucru accelereaza procesul de regenerare a pielii", explica Amy Wechsler, medic dermatolog.

Sexul iti face pielea sa straluceasca

Activitatea sexuala iti intareste sistemul imunitar, previne stagnarea, te ajuta sa te mentii in forma si sa eliberezi toxinele prin piele atunci cand transpiri, spune Amy Levine, antrenor sexual si fondator al asociatiei "Aprinde Pasiunea".

"Acest lucru iti face pielea sa radieze si iti pune in miscare muschii faciali, pe care ii folosesti in timpul sexului pentru a-ti exprima placerea. Astfel, sexul iti ofera acea stralucire pe care nu o poti capata pe nici o alta cale si care iti indeparteaza ridurile mai bine decat orice solutie-minune promovata de cosmeticieni", explica Levine.

In completarea acestei afirmatii, Dr. Wechsler spune ca doar 2 activitati genereaza eliberarea hormonului anti-imbatranire (oxitocina): sexul si nasterea.

Sexul previne deshidratarea pielii

Un alt beneficiu pe care il ofera sexul regulat este cresterea nivelului de estrogen, care impiedica uscarea pielii si care imbunatateste elasticitatea acesteia. Cu toate astea, sexul nu poate sa inlocuiasca in totalitate cremele emoliente si hidratante, dar le poate mari eficienta.

Sexul scade riscul de aparitie a acneei

Persoanele care fac sex regulat au parte de un somn mult mai linistit si mai odihnitor decat cele inactive din punct de vedere sexual, iar sanatatea pielii depinde in mare masura de obiceiurile de odihna.

sexuala dermatolog activitatea sexuala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005130 (s)