News Flash:

Serviciu de programari online pentru inmatriculari auto, in Bihor

31 Ianuarie 2017
1293 Vizualizari | 0 Comentarii
inmatriculare masini
Prefectul judetului Bihor, Claudiu Pop, a anuntat luni infiintarea unui serviciu online de programare pentru inmatriculari auto si pasapoarte. 
"Prin acest serviciu redefinim normalitatea. Institutia Prefectului vine in sprijinul cetatenilor si incepand cu ziua de marti, 31 ianuarie, va introduce un sistem online de programare in vederea inmatricularii sau a oricarei alte operatiuni solicitate a fi efectuate in cadrul Serviciilor publice comunitare de regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, respectiv de Eliberare si evidenta a pasapoartelor. Noi l-am testat deja in ultimele zile si merge foarte bine", a declarat luni, intr-o conferinta de presa, Claudiu Pop. 
Persoanele care vor sa se programeze online vor accesa, inclusiv prin smartphone, site-ul Prefecturii Bihor, la rezervari online, se intra in meniu, se selecteaza serviciul dorit, apoi localitatea sau ghiseul, se precizeaza ora, data si ziua programarii. Se va introduce si un numar de telefon mobil si o adresa de email pentru a primi confirmarea programarii. Dupa acest procedeu, cetateanul se prezinta cu actele respective la ghiseu, la ora si data programata. 
In dimineata fiecarei zile, angajatii de la ghisee listeaza toate programarile. O programare se face doar cu 12 ore inainte, pentru maxim 60 de zile in avans. 
Programari online se pot face si pentru celelalte localitati unde exista asemenea servicii - Salonta, Marghita, Valea lui Mihai si Beius. 
Pe langa impactul economic, institutia Prefectului doreste sa reduca si disconfortul cetatenilor care apeleaza la aceste doua servicii, avand in vedere insa mentinerea ordinii si transparentei prelucrarii documentelor. 
Deoarece la serviciul de inmatriculari auto se preconizeaza un aflux sporit de cetateni, Prefectura a suplimentat capacitatea de lucru de la trei la cinci ghisee, urmand sa fie deservite aproximativ 200 de persoane pe zi si circa 160 de persoane pe zi la pasapoarte. 
In prima faza, cei care se vor inscrie online vor avea la dispozitie un ghiseu la inmatriculari si un ghiseu la pasapoarte, urmand sa se extinda si la celelalte ghisee. Claudiu Pop a precizat ca se va lucra in continuare, la unul sau doua ghisee, si cu cetatenii care se prezinta personal si nu au acces la internet si nu se programeaza online. 
Prefectul a anuntat aceasta masura implementata pentru cele doua servicii deoarece printre cele mai importante taxe care vor disparea de la 1 februarie 2017 se regaseste timbrul de mediu. Abrogarea actului normativ care reglementeaza taxa auto pentru autovehicule, respectiv OUG nr. 9/2013, va avea ca efect, potrivit initiatorilor legii, "impulsionarea tranzactiilor in domeniu si reducerea timpului necesar achizitionarii unei masini". 
Claudiu Pop si-a exprimat speranta ca acest serviciu de programare online "isi va dovedi utilitatea si va fi preluat si de alte servicii deconcentrate". AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006256 (s)