News Flash:

Crestere alarmanta a cazurilor de rujeola, in Caras-Severin

30 Ianuarie 2017
1049 Vizualizari | 0 Comentarii
rujeola2
Numarul bolnavilor de rujeola internati la Sectia boli infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Resita a crescut semnificativ in ultima perioada, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul unitatii, Dumitru Secasan. 
"In luna decembrie, au fost 108 pacienti externati. De la 1 ianuarie, pana in 27 ianuarie 2017, au fost si sunt internati 145 de pacienti. Iata ca, din pacate, numarul tot creste, iar aceasta crestere nu se observa doar la pacientii cu varste cuprinse intre o luna si zece ani, ci apar si la pacienti intre 15 si 30 de ani, care nu au facut in copilarie aceasta boala. In ceea ce priveste infectiile respiratorii, acestea au crescut atat la adulti, cat si la copii. Sectia Pediatrie a reusit sa ii absoarba si sa ii gestioneze pana acum, iar Sectia de Pneumologie interneaza, in principal, bolile cronice, care au avut intercurente infectioase de tipul virozelor respiratorii sau pneumoniilor interstitiale. Pe langa acestea, sunt si pneumoniile ca atare", a afirmat Dumitru Secasan. 
In prezent, se incearca scaderea varstei la care se administreaza vaccinul antirujeolic. Daca pana acum se administra la un an, in momentul de fata se va incerca administrarea acestuia la opt luni. Potrivit managerului Spitalului Judetean de Urgente Resita, problema este ca boala apare si la adulti, care, cel mai probabil, nu au fost vaccinati. Pe de alta parte, nici tinerele mame ale copiilor internati nu au fost vaccinate. 
Printre alte motive, spune Dumitru Secasan, in anii anteriori s-a dus, la nivel national o adevarata campanie publicitara impotriva vaccinarilor. 
"Vaccinarea, in momentul in care a fost introdusa de Ministerul Sanatatii, de Organizatia Mondiala a Sanatatii sau de alte foruri medicale, era o necesitate pentru omenire. Sigur, pot sa existe diverse interpretari ale eficientei vaccinului antirujeolic, insa este clar ca cine este vaccinat nu face o forma grava a bolii", a mai spus Secasan. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1209 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007461 (s)