News Flash:

Sapte traficanti de migranti au fost arestati preventiv! Alti zece, plasati sub control judiciar

30 Ianuarie 2017
1040 Vizualizari | 0 Comentarii
frontiera5
Magistratii Tribunalului Arad au decis, in noaptea de vineri spre sambata, arestarea preventiva pentru 30 de zile a sapte dintre cei 17 suspecti retinuti de catre procurorii DIICOT in cazul retelei de traficanti de migranti pe ruta Turcia - Romania - Ungaria - Germania, in vreme ce pentru ceilalti zece a fost instituita masura controlului judiciar pentru 60 de zile. 
Surse din cadrul DIICOT Arad au precizat ca masura nu este definitiva, decizia fiind atacata cu recurs de catre procurori. Potrivit acelorasi surse, dintre cei 20 de suspecti identificati de procurori, 17 au fost dusi initial la audieri, un altul fiind prins la cateva ore in punctul de trecere a frontierei Nadlac, cand incerca sa intre in tara, iar alte doua persoane sunt cautate in continuare. 
Pe 26 ianuarie, procurorii DIICOT Biroul Teritorial Arad, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad au efectuat un numar de 25 de perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Botosani, Dolj, Giurgiu, Salaj, Timis, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in traficul de migranti, pe relatia Turcia - Romania - Ungaria. 
Potrivit unui comunicat transmis la acea data de DIICOT, in cauza exista suspiciunea rezonabila ca pe parcursul anului 2016, membrii grupului au introdus fraudulos in tara, in mai multe randuri, peste 100 de migranti - cetateni sirieni, irakieni, turci, afgani si marocani - pe care, ulterior, au incercat sa ii treaca de asemenea fraudulos peste frontiera romano-maghiara, destinatia finala fiind Germania. 
Sursa citata mentiona ca, pe parcursul activitatilor investigative, au fost interceptate 5 transporturi de migranti, intr-unul din cazuri fiind depistate, ascunse intr-o autocisterna, 42 de persoane, dintre care 18 minori. 
DIICOT mai informa ca finantarea activitatilor grupului infractional a avut loc in Turcia. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007678 (s)