News Flash:

Serena Williams si Naomi Osaka, in finala feminina la US Open

7 Septembrie 2018
1448 Vizualizari | 0 Comentarii
serena williams naomi osaka

Finala feminina de la US Open 2018 s-a stabilit in noaptea de joi spre vineri. Finala feminina de la US Open le va aduce fata in fata pe Serena Williams (36 ani - cea mai varstnica finalista din istoria US Open-ului) si pe Naomi Osaka (20 ani - prima finalista data de Japonia, cea mai tanara finalista de US Open din ultima decada, de la Caroline Wozniacki incoace / 2009).
Naomi Osaka (19 WTA) a invins-o pe Madison Keys (14 WTA), scor 6-2, 6-4, intr-o ora si 25 de minute.

Serena Williams (26 WTA) s-a impus in prima semifinala, in fata letonei Anastasija Sevastova (18 WTA), 6-3, 6-0, in 65 de minute.

Meteorologii au anuntat furtuna, fulgere si tunete pentru seara zilei de joi, iar in consecinta, acoperisul celei mai mari arene de tenis din lume a fost inchis, ca masura de precautie, pentru ambele semifinale feminine.
Pentru Madison Keys insa, furtuna s-a dezlantuit similar, in fata lui Naomi Osaka, precum se intamplase si in urma cu un an, in duelul cu Sloane Stephens. Sportiva din Rock Island a atacat mai mult, insa fara rezultate pe tabela in momentele importante. Gresind nefortat de 32 de ori, americanca a parut ca isi face rau cu fiecare minge de break obtinuta, ratand executii la indemana si platind pretul aproape fara exceptie pentru sansele ratate in game-ul urmator pe serviciu.

Naomi Osaka, de partea cealalta, a fost jucatoarea cerebrala, sigura pe ea, atenta, eficienta in defensiva si inspirata. De netrecut pe cele 13 mingi de break, japoneza a gresit doar de 20 de ori si a lovit decisiv de 12 ori. Valorificand 3 din 4 mingi de break si incheind fara greseala la fileu, eleva lui Sascha Bajin s-a calificat in prima finala de Mare Slem a carierei, asigurandu-si totodata un nou personal best in clasamentul WTA (locul 12 in cazul in care va pierde finala, 11 daca o castiga).

Ineficienta versus eficienta

Naomi Osaka a reusit prima rupere de ritm a meciului. Presata de Keys pe serviciu, in game-ul patru, nipona a scapat la limita, revenind de la 0-40 si anuland apoi si o a patra minge de break, cel mai mare repros pentru Keys fiind acela ca, pe un serviciu doi modest al japonezei, a fortat mult prea mult si a ratat terenul nu cu milimetri ci cu zeci de centimetri. Decontul s-a facut in game-ul imediat urmator, cand Madison a scazut nivelul de concentrare. Cu 11 greseli nefortate, finalista US Open 2017 s-a vazut condusa de Osaka, 3-2.

Lucrurile au mers din rau in mai rau pentru Keys. Ratand doua sanse de rebreak in cel mai lung game al startului de meci, americanca a capotat total pe serviciu. Osaka a profitat, a castigat al patrulea game consecutiv si si-a oferit sansa de a servi cu mingi noi pentru inchiderea primei manse, la 5-2. Cel mai lung schimb de mingi al inceputului de partida, de 17 lovituri, a transat practic soarta primului set: a 18-a oara in partida Keys a gresit nefortat, iar Osaka a valorificat mingea de set cu un serviciu apasat.

Primul set a avut putine reusite: Madison Keys a reusit 5 lovitui caltigatoare, Osaka doar 2. Diferenta s-a facut la numarul de geseli directe - 18 pentru Madison, 11 pentru Naomi, precum si la eficienta pe mingi de break (0 din 6 Keys, 2 din 3 Osaka).

Tempo crescut, acelasi raport de forte in punctele mari

Setul secund a inceput cu o noua dezamagire pe serviciu pentru Keys, care, cu trei greseli nefortate, a facilitat break-ul niponei.

O batalie incredibila s-a dat intr-un game doi cu incarcatura emotionala uriasa: Keys a aruncat tot ce avea spre Naomi, nipona s-a aparat insa incredibil, rezistand eroic. Apoi, peste zece minute de lupta s-au incheiat cu o mini-drama pentru Keys, care a ratat fie returul, fie passing-ul, fie forehandul decisiv pe primele patru mingi de break, apoi a trebuit sa inghita in sec la momentul de inspiratie al japonezei, Osaka trimitand un prim as pe serviciul doi pentru a anula a cincea minge de break din game si o alta ghiulea de 186 km/h pe a sasea oportunitate a finalistei de anul trecut. Keys a cazut, a ridicat descumpanita privirea spre Lindsay Davenport, mentorul din loja sa, dar, ramasa in urma pe tabela la 0-2, a gasit totusi resursele pentru a salva cu lovituri castigatoare clare urmatoarea tura de lansare, de la 0-30.

Osaka a anulat o noua minge de break, a 13-a in partida, chiar si alucand pe teren. In loc de 4-4, nipona a reusit sa se apere si sa duca scorul la 5-3. Keys a lansat provocarea suprema, cu o tura alba pe serviciu: poti inchide meciul cu serviciul pentru o prima finala de Grand Slam a carierei?

Ca si in sase din precedentele game-uri pe serviciu, Osaka a pierdut primul punct, a revenit insa cu patru puncte consecutive, alimentate de servicii bune, completand intr-o ora si 25 de minute surpriza in fata finalistei editii 2017 a US Open-ului, o sportiva pe care nu o invinsese niciodata, in trei partide anterioare.

1-0 este scorul intalnirilor directe dintre Naomi Osaka si Serena Williams

6-3, 6-2 este scorul cu care Naomi Osaka o invingea pe Serena, in acest an, in primul tur de la Miami - aceasta fiind doar a patra partida oficiala de simplu disputata de americanca dupa revenirea in circuit


serena williams naomi osaka madison keys
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006233 (s)