News Flash:

Mihai Fifor, declaratia alarmanta: Nu cred ca exista o zi fara provocari din partea Rusiei asupra spatiului aerian si asupra apelor teritoriale apartinand Romaniei

26 Iunie 2018
1108 Vizualizari | 0 Comentarii
fifor 23 dec

Romania se confrunta zilnic cu "provocari" din partea Rusiei in zona Marii Negre si contracareaza atacuri cibernetice si interferente politice, afirma ministrul Apararii, Mihai Fifor, intr-un interviu acordat agentiei de stiri Associated Press.
Mihai Fifor a declarat pentru Associated Press ca Romania vrea sa devina principalul factor de securitate si o zona pentru depistarea rapida a amenintarilor care vizeaza aliatii din cadrul NATO.

"Nu cred ca exista o zi fara provocari" din partea Rusiei asupra spatiului aerian si asupra apelor teritoriale apartinand Romaniei, dar Guvernul depune eforturi pentru "descurajarea" acestor actiuni "cat mai mult posibil si cat se poate de eficient", a afirmat Mihai Fifor.

Romania gazduieste o importanta baza militara americana si a adoptat pozitii mai pro-americane decat statele vecine, situatie care a condus la relatii reci cu Rusia, care, potrivit lui Mihai Fifor, este "practic un vecin" de cand a anexat regiunea ucraineana Crimeea in 2014.

"Rusia isi suplimenteaza practic in fiecare zi capacitatile militare in Peninsula Crimeea; vorbim despre noi capabilitati navale, despre noi fregate, noi submarine", a explicat Mihai Fifor, afirmand ca Romania majoreaza bugetul pentru aparare la nivelul de 2% si "demonstreaza ca este un pilon de stabilitate si securitate".

Mihai Fifor a subliniat ca Romania se confrunta cu "interferente in zona politica, interferente asupra minoritatilor... si razboi economic" care include exprimarea de opozitie fata de constructia unei conducte care sa reduca dependenta fata de gazul rusesc.

Conducta de gaz, din Bulgaria spre Austria prin Romania si Ungaria, ar putea permite Romaniei sa devina un mare exportator de gaz prin conectarea rezervelor din bazinul Marii Negre.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1362 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009696 (s)