News Flash:

Sefii orasului si ai judetului, prinsi in Hora Unirii

25 Ianuarie 2017
1053 Vizualizari | 0 Comentarii
hora unirii timis 1
Ca in fiecare an, Mica Unire de la 1859 si faptuitorul ei, Alexandru Ioan Cuza, sunt omagiati si la Timisoara, printr-o serie de manifestari si depuneri de coroane la bustul Principelui Unirii si la efigia de la Casa Cuza, unde a fost gazduit o noapte, in drumul sau spre exil.
Prilej de hora intre oficialii orasului si ai judetului, Nicolae Robu si Calin Dobra, care par sa se tina tot mai strans de mana, fiind legati de proiectele comune pentru comunitatile locala si timiseana. Manifestarile au fost organizate marti la bustul lui Cuza din curtea Inspectoratului de Politie Timis. La doi pasi de Robu si de Dobra s-a prins in hora si prefectul Mircea Bacala, scrie ziuadevest.ro.
Dupa depunerea de coroane si jerbe si defilarea gardei de onoare, primarul Nicolae Robu a punctat din istorie zilei, ca data de 24 ianuarie 1859 reprezinta intrarea Romaniei pe drumul modernizarii, urmand crearea unui stat cu institutii puternice, functionale si astfel s-a ajuns, in 1877, si la dobandirea Independentei de stat fata de Imperiul Otoman, la crearea Romaniei, iar mai apoi a Romaniei Mari, in 1918.
Presedintele CJT, Calin Dobra, a remarcat faptul ca cel mai important aspect care trebuie sa se desprinda din faptul Unirii de la 1859 sub conducerea unui singur principe este mesajul dragostei fata de tara si de valorile nationale si sa se opreasca ''invrajbirea romanilor impotriva romanilor''.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1162 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007223 (s)