News Flash:

Sectia pentru Judecatori a CSM a decis excluderea Cameliei Bogdan din magistratura

3 Aprilie 2018
911 Vizualizari | 0 Comentarii
camelia bogdan

Sectia pentru Judecatori in materie disciplinara a CSM a decis, luni, sa admita actiunea disciplinara a Inspectiei Judiciare si s-o excluda pe Camelia Bogdan din magistratura, decizia putand fi atacata la completul de 5 judecatori al instantei supreme.
Potrivit ordinii de zi solutionate a sedintei Sectiei pentru Judecatori in materie disciplinara a CSM de luni, 2 aprilie, magistratii au decis sa admita actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara si sa o excluda pe Camelia Bogdan din magistratura pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de articolul 99, litera o din Legea 303/2004, respectiv pentru nerespectarea in mod grav sau repetat a dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor.

Decizia Sectiei pentru Judecatori in materie disciplinara poate fi contestata la completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a anulat, pe 13 decembrie 2017, sanctiunea excluderii din magistratura in cazul Cameliei Bogdan, inlocuind-o cu mutarea disciplinara, pe o perioada de 6 luni, la Curtea de Apel Targu Mures, incepand cu 15 ianuarie 2018, decizia instantei de atunci fiind definitiva. Decizia a venit dupa ce Camelia Bogdan a contestat decizia Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a hotarat, pe 8 februarie 2017, excluderea din magistratura a acesteia.
Camelia Bogdan este unul dintre cei doi judecatori care a decis condamnarea lui Dan Voiculescu in dosarul referitor la Institutul de Cercetari Alimentare (ICA).

Decizia Sectiei pentru judecatori a fost luata ca urmare a unor actiuni introduse pe rolul Inspectiei Judiciare. Juristii au stabilit ca magistratul a savarsit o abatere disciplinara in conditiile in care Camelia Bogdan ar fi mers intr-un sejur, in cadrul caruia ar fi predat functionarilor din Ministerul Agriculturii, in perioada in care avea spre solutionare dosarul ICA, in care Ministerul Agriculturii era parte civila.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1843 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004973 (s)