News Flash:

Se fac angajari la Spitalul Judetean de Urgenta Resita

7 Octombrie 2016
1164 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judetean de Urgenta din Resita
Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Resita scoate la concurs, in aceasta luna, 22 de posturi de asistenti medicali, infirmiere, ingrijitoare, brancardieri si statistician medical pentru Sectia de Chirurgie, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul medical al institutiei, Jaro Marsalic. 
"O parte din personal a plecat in alte parti, alta s-a pensionat. Probleme mari sunt, in special, pe blocul operator unde este cel mai mare procent de oameni plecati. Blocul operator are un specific aparte de lucru, pentru ca sunt elemente care nu se invata in scoala postliceala, iar pentru a forma un instrumentar dureaza destul de mult, adica cel putin un an, pana cand se invata timpii operatori, pasii, instrumentarul. La nivel de bloc operatori mai sunt sase sau sapte instrumentari, adica sub jumatate din cat prevede schema", a spus Jaro Marsalic. 
Calendarul de desfasurare al concursului arata ca dosarele se pot depune pana pe 18 octombrie, la ora 15,00, la sediul Spitalului Judetean. Selectia dosarelor va avea loc pe 20 octombrie. Pe 25 octombrie se va desfasura proba scrisa, adica testul grila, iar pe 31 octombrie este programat interviul. 
"Sectia de chirurgie este una destul de mare, cu circa 60 de paturi, un bloc operator si sala de pansamente, astfel ca s-a ajuns in situatia in care 22 de posturi sunt scoase la concurs, acum. Este vorba de doua posturi de asistent medical principal pentru sala de pansamente, patru posturi de asistent medical debutant pentru sectia de chirurgie, insa sapte posturi de asistent medical debutant pentru blocul operator, un post de asistent medical simplu pe sectia de chirurgie. La infirmieri este nevoie de doua posturi de debutant pe sectia de chirurgie si un post pentru blocul operator. Au mai fost scoase la concurs doua posturi de ingrijitoare si doua de brancardier pentru sectia de chirurgie, precum si un statistician medical', a afirmat purtatorul de cuvant al SJU Resita, Violeta Florea. 
Spitalul Judetean de Urgenta Resita are 1.481 de posturi pe statul de functii, insa doar o mie sunt ocupate. Pe Sectia de Chirurgie lucreaza, in prezent, sase medici, iar din cauza numarului insuficient de asistenti la blocul operator, interventiile chirurgicale se efectueaza pe rand. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006510 (s)