News Flash:

Joi incepe o nouă tură de dezinsecție la Timișoara, atat terestra cat si aeriana

8 August 2021
561 Vizualizari | 0 Comentarii
dezinsectie

La Timisoara incepe o noua operatiune de dezinsectie, de joi, 12 august. Timp de mai bine de o saptamana, angajatii Coral Impex vor stropi impotriva tantarilor atat de la sol, cat si din avion.
 
 
Primaria Timisoara anunta o noua tura de dezinsectie, in baza contractului subsecvent incheiat in luna mai cu societatea Coral Impex din Ploiesti. Se vor executa servicii de dezinsectie terestra si aeriana pe domeniul public, in perioada 12-23 august, astfel ca cei care cresc albine sunt rugati sa ia toate masurile care se impun pentru protejarea insectelor, respectiv scoaterea stupilor in afara ariei de stropire.

Produsele folosite sunt Cymina Plus, cu substanta activa Cipermetrin, pentru combaterea tantarilor adulti, pentru activitatea de dezinsectie aeriana si pentru activitatea de dezisectie terestra si Vectobac WG cu substanta activa Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru activitatea de larvicidare.

„Substantele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide si produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii si se regasesc in Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana de catre Ministerul Sanatatii.

Rugam cetatenii sa evite sa treaca sau sa stea in zona de actiune a utilajelor in timp ce acestea pulverizeaza solutii de combatere a tantarilor si larvele acestora pentru a evita eventualele incidente neplacute”, transmite Georgeta Badicu, sef serviciu la Primaria Timisoara.

Pentru ca tratamentele sa aiba o eficienta ridicata, reprezentantii PMT fac apel la timisoreni sa ia masuri urgente de efectuare a curateniei in gospodariile proprii si lucrari de combatere a mustelor, tantarilor si a altor insecte producatoare de disconfort.

Conform HCL 371/2007, cei care nu iau masuri risca amenzi cuprinse intre 500 si 1.000 de lei pentru persoanele fizice si intre 1.000 si 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Se sanctioneaza urmatoarele fapte:

  • „neefectuarea, inainte de inceperea lucrarilor de deratizare, dezinsectie, dezinfectie, a lucrarilor de salubrizare si igienizare a spatiilor proprii de depozitare a deseurilor menajere, a spatiilor interioare si exterioare din jurul cladirilor;
  • neefectuarea lucrarilor de deratizare si dezinsectie imediat ce se constata aparitia de rozatoare (soareci, sobolani) si/ sau insecte (tantari, muste, gandaci), etc;
  • neexecutarea lucrarilor de deratizare, dezinfectie sau dezinsectie, odata cu actiunile organizate si coordonate de Primaria Municipiului Timisoara, prin operatori in domeniu;
  • neluarea masurilor de combatere a daunatorilor din spatiile verzi;
  • executarea unor lucrari de dezinsectie sau aplicarea de pesticide fara autorizare precum si a substantelor care afecteaza insectele polenizatoare”.

Daca vremea nu va permite desfasurarea dezinsectiei, perioada de efectuare a activitatii va fi prelungita.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004868 (s)