News Flash:

SCANDALUL DEZINFECTANTILOR: Operatii amanate la mai multe spitale din tara

12 Mai 2016
1193 Vizualizari | 0 Comentarii
operatie trombectomie mecanica
Cinci spitale din tara au amanat operatiile programate, din cauza crizei dezinfectantilor, si vor efectua numai interventii chirurgicale de urgenta, a anuntat, joi, Ministerul Sanatatii.
Spitalul Judetean din Dolj, Spitalul de Pediatrie din Galati, Spitalul Judetean din Olt, Spitalul Judetean din Teleorman si Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din Bucuresti efectueaza numai interventii chirurgicale in regim de urgenta, restul operatiilor programate fiind amanate. Asta au raportat directiile de sanatate publica (DSP) in cadrul videoconferintei care a avut loc la pranz, cu reprezentantii Ministerului Sanatatii.
„In cazul celor cinci unitati sanitare care in prezent deruleaza interventii chirurgicale doar in regim de urgenta au fost dispuse masuri pentru remedierea situatiei cu celeritate, astfel incat, in cursul zilei de maine (vineri) sa se poata relua fluxul normal al activitatii chirurgicale”, a anuntat Ministerul Sanatatii intr-un comunicat de presa remis joi, agentiei MEDIAFAX.
De asemenea, Ministerul Sanatatii a solicitat Directiilor de Sanatate Publica sa comunice unitatilor sanitare cu paturi, „intreprinderea tuturor masurilor necesare pentru desfasurarea serviciilor medicale in conditii de siguranta pentru pacienti prin asigurarea cantitatilor corespunzatoare de produse biocide, altele decat cele fabricate de firma HexiPharma”, se mai arata in sursa citata.
Decizia spitalelor de a amana operatiile programate vine in urma prezentarii de catre Guvern a rezultatelor analizelor produselor Hexi Pharma. Reprezentantii Guvernului au aratat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca toate probele de produse Hexi Pharma analizate pana acum la laboratorul ICECHIM au avut probleme in ceea ce priveste concentratia de substante dezinfectante din solutie fata de ceea ce scrie pe eticheta. De altfel, Guvernul a recomandat retragerea de pe piata si din spitale a produselor Hexi Pharma si a anuntat ca va verifica si biocidele celorlalti producatori care se gasesc pe piata din Romania.
MEDIAFAX.RO 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008369 (s)