News Flash:

Alegeri locale intr-un singur tur. CCR a respins a doua sesizare a jurnalistului Liviu Avram

11 Mai 2016
859 Vizualizari | 0 Comentarii
alegeri prezidentiale 2014 2
Judecatorii Curtii Constitutionale au respins, miercuri, ca inadmisibila exceptia de neconstitutionalitate a jurnalistului Liviu Avram privind alegerile locale, astfel incat acestea se vor desfasura intr-un singur tur de scrutin.
Judecatorii CCR au respins ca inadmisibila a doua contestatie a jurnalistului Liviu Avram, care viza hotararea de guvern privind calendarul desfasurarii alegerilor locale. Potrivit unor surse din CCR, exceptia privind neconstitutionalitatea actului normativ a fost respinsa pe motiv ca jurnalistul nu avea calitatea de candidat la scrutinul din 5 iunie.
Jurnalistul Liviu Avram a pledat, miercuri, in sedinta CCR, pentru alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, afirmand ca admiterea exceptiei de neconstitutionalitate nu ar insemna o schimbare a jurisprundentei Curtii, in timp ce procurorul a cerut respingerea exceptiei ca fiind neintemeiata.
"Asa cum este legea acum aceasta permite alegerea primarului in doua tururi atata doar ca al doilea tur nu se organizeaza decat in caz de balotaj, la doua saptamani de la primul tur. Ceea ce contest eu de fapt si sper ca asta se intelege din documentatie este majoritatea cu care se alege primarul, in speta majoritatea relativa care determina apoi aproape automat si numarul de tururi. Si ceea ce va cer sa decideti este in ce masura primarul astfel ales este organ reprezentativ, in sensul cerut de articolul 2 din Constitutie, cata vreme daca nu obtine macar 50% plus unu din voturile exprimate, majoritatea se afla de fapt in partea cealalta la cei care nu l-au votat”, a declarat jurnalistul Liviu Avram, facand trimitere la art.101 alin.(2) si (3) din Legea nr.115/2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale.
Saptamana trecuta, CCR a respins o alta exceptie inaintata de jurnalistul Liviu Avram, care viza chiar legea alegerilor locale si articolul privind desfasurarea acestora intr-un singur tur de scrutin.
Judecatorii CCR nu s-au pronuntat pe fondul legii.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1472 (s) | 22 queries | Mysql time :0.074662 (s)