News Flash:

Iarna a pus stapanire si pe judetul Timis. Curse anulate pe Aeroportul Traian Vuia

29 Decembrie 2014
1349 Vizualizari | 0 Comentarii
Codul galben de viscol cauzează probleme pe drumurile naţionale şi europene din judeţul Timiş. Pobleme sunt şi pe Aeroportul din Timişoara, unde mai multe curse au fost anulate, sau înregistrează întarzieri.
 Conform Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, vantul puternic a dus la formarea de suluri de zăpadă viscolită pe DN 58B Măureni-Voiteg, în zona localităţii Birda, DN 59C Teremia Mare – Comloşu Mare, în zona localităţii Teremia Mare şi DN6 Timişoara – Sannicolau Mare, la ieşire din Timişoara.
Oficialii DRDP dau asigurări că se intervine cu utilaje de deszăpezire pe aceste drumuri, dar şi pe alte drumuri naţionale şi europene din judeţ şi recomandă participanţilor la trafic să îşi echipeze maşinile pentru iarnă.
Astfel, în timpul nopţii de duminică spre luni şi în dimineaţa zilei de luni s-a acţionat sau patrulat cu 72 auto-utilaje şi s-au răspandit 461 tone material antiderapant pe DN6+Centura Timişoarei, A1, DN58B, DN59, DN68A, DN59F, DN59A, DN59B, DN59C, DN59E, DN59D, DN57.
Ca urmare emiterii codului roşu de ninsori și viscol pentru județele Buzău, Vrancea și Brăila, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din Romania, recomandă participanțiilor la trafic să evite tranzitarea și/sau deplasarea către locații aflate în județele ce sunt sub incidența Codului Roșu, precum și în județele limitrofe celor aflate sub atenționare meteorologică menționată.
CNADNR SA recomandă tuturor participanţilor la trafic să pornească la drum doar cu autoturisme echipate cu pneuri de iarnă, săculeţ cu material antiderapant şi lopată, să aibă o conduită preventivă în trafic, să nu bruscheze comenzile autovehiculelor, să folosească cat mai mult frana de motor şi să evite depăşirile acolo unde nu există suficient spaţiu şi suficientă vizibilitate pentru a fi executate în condiţii de maximă siguranţă.
Participanţii la trafic pot furniza şi obţine informaţii despre starea reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, TEL VERDE 0800.80.9360 sau de pe pagina de web a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania SA www.cnadnr.ro.
Deocamdată, în Timiş nu au fost înregistrate trenuri anulate. In ceea ce priveşte transportul aerian, pe Aeroportul din Timişoara se înregistrează ninsoare şi viscol. Din cauza condiţiilor meteorologice de la noi, dar şi de pe aeroporturile de destinaţie, mai multe curse, spre Bucureşti, Bergamo şi Londra au fost anulate, iar o cursă de la Bucureşti spre Timişoara a fost, de asemenea, anulată. Pasagerii vor fi preluaţi de alte aeronave sau vor ajunge la destinaţie cu autobuze.
Pe de altă parte, mai multe curse spre Londra sau Dortmund sau Munchen înregistrează întarzieri chiar şi de cinci ore la decolare.
UPDATE. Traficul de pe Aeroportul Timişoara este complet blocat, dar ar putea reveni la normal după ora 13
Conform informaţiilor oferite de cei de la Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia, traficul aerian este afectat de condițiile meteo nefavorabile ce s-au manifestat noaptea trecută și în această dimineață în toată Europa.
Datorită vantului transversal puternic, Cursa W 3524 programată să aterizeze aseară la Timișoara de la Charleroi (Bruxelles) cu 143 pasageri, a fost deviată la Aeroportul Cluj.
Vantul de mare intensitate în rafale, care bate transversal pe pistă, cu peste 70 de km/oră a făcut ca aterizarea sau decolarea programată a aeronavelor să devină extrem de dificilă. Astfel, au fost afectate cursele cu decolare în această dimineață: W6 3531 către Dortmund (145 pasageri) și LH 1663 catreA Munchen (76 de pasageri) care nu au putut decola spre destinații și așteaptă la Timișoara ameliorarea condițiilor meteo (în mod deosebit reducerea intensității vantului). Cursa RO 601 de la București și cursa RO 602 spre București, precum și cursele W6 3501 și W6 3502 către și dinspre LondraA și W6 3551/W6 3552 către și dinspre Bergamo au fost anulate.
Aeroportul Internațional Timișoara a luat măsuri începand cu primele căderi de zăpadă, astfel încat s-a intervenit începand de duminică și pe tot parcursul nopții și dimineții de luni pentru curățarea pistei și a căilor de rulare cu utilajele din dotare, cu materiale anti-derapante și anti-givrante. Condițiile meteo deosebit de dificile din cursul dimineții de luni, datorate unui vant puternic, în rafale (cu efect de forfecare), ce a viscolit zăpada și a format un strat de gheață, fac extrem de dificilă aterizarea și decolarea aeronavelor, mai spun reprezentanții aeroportului.
„Estimăm că după ora 13:00, cand intensitatea vantului se va reduce semnificativ, vor fi create condiții pentru reluarea traficului în condiții normale”, au anunțat reprezentanții aeroportului.
UPDATE1. Probleme si pe drumurile județene din cauza zăpezii viscolite
Viscolul care readuce zăpada curăţată de utilaje înapoi pe carosabil a cauzat probleme şi pe drumurile judeţene. Potrivit autorităţilor judeţene, pană la această oră niciun drum nu este închis, însă se circulă în condiţii de iarnă.
„Probleme deosebite nu sunt, doar probleme apărute din cauza condiţiilor de iarnă. S-a lucrat toată noaptea. Au fost mici probleme în zonele localităţilor Gottlob, Tormac şi Sacoşu Turcesc, dar nu deosebite. Au fost în special maşini mari care au blocat traficul şi atunci s-au făcut coloane în spatele lor, dar probleme deosebite nu am avut. Nu avem niciun drum blocat, deci se circulă, doar că în condiţii de iarnă. E acest viscol care împrăştie zăpada pe drum şi atunci trebuie lucrat non-stop”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.
UPDATE2. Primul zbor de pe Aeroportul Timişoara este programat la ora 14.35
La Aeroportul Timişoara primele aterizări sunt aşteptate pentru ora 15.05, este vorba de cursele Wizzair de la Dortmund, ce erau programate să aterizeze la ora 13.05, respectiv zborul Lufthansa de la Munchen, anunțat iniţial să sosească la ora 13.45. In ceea ce priveşte plecările, zborul Wizzair spre Dortmund a fost reprogramat pentru ora 14.35.
UPDATE 16.45. Probleme în continuare pe Aeroportul Internațional Timișoara, unele zboruri au întarziere şi de 3 ore
Incepand cu orele pranzului, pentru o scurtă perioadă de timp, vantul a scăzut din intensitate – la aproximativ 30 km/h. Fereastra a fost folosită de piloţii unor aeronave pentru a decola sau ateriza, însă vantul, zăpada şi temperaturile scăzute dau în continuare peste cap traficul aerian pe Aeroportul Internaţional Timişoara.
Astfel, zborul companiei Lufthansa LH 1663 a decolat la 11:43 avand 5 ore întarziere din cauza condiţiilor meteo. Următorul zbor LH1658/9 pe relaţia Munchen – Timişoara- Munchen a operat normal cu aterizare la ora 15:04, iar zborul Timişoara – Munchen a decolat la ora 15:55.
Zborul Timișoara – Dortmund și retur a fost anulat.
In cursul zilei de luni mai sunt programate următoarele zboruri: la ora 17:00 urmează să decoleze zborul companiei Wizzair spre Roma, cu o întarziere de 3 ore; cursa Tarom pe relatia Bucureşti–Timisoara-Bucureşti are aterizarea programată la 18.35 şi decolarea din Timişoara la ora 19.10; zborul către Barcelona cu decolare la ora 19.50 (în locul orei 15:50), precum şi zborul către Frankfurt cu decolare la ora 22 (în locul orei 18.35) datorită întarzierilor curselor precedente.
Unele zboruri mai pot înregistra întarzieri din cauza operaţiunilor de degivrare şi anti-givrare, precum şi din cauza operaţiunilor de deszăpezire, au anunţat oficialii Aeroportului Internaţional Timişoara.
„Angajaţii aeroportului continuă activităţile de curăţare a pistei şi a căilor de rulare pentru desfăşurarea traficului aerian în cele mai bune condiţii de siguranţă şi securitate aeronautică”, au mai anunţat reprezentanţii aeroportului. Tion.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1384 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004726 (s)