News Flash:

SCANDAL la sectia de Politie. Un barbat ii acuza pe oamenii legii ca l-au lovit dupa ce l-au legat de calorifer!

14 Octombrie 2013
1319 Vizualizari | 0 Comentarii

O scenă demnă de vremea temniţelor comuniste ar fi avut loc într- o secţie de poliţie din Timişoara. Tudor Gavrilă, în varstă de 61 de ani, susţine că a fost bătut cu bestialitate de caţiva poliţişti, din cauza unui conflict mai vechi. Bărbatul ar fi "încasat" o primă rundă de bătăi acasă, pe strada Lămaiţei, după care ar fi fost dus cu duba la secţie. Poliţiştii au fost cei care au chemat salvarea să îi acorde primul ajutor, "pe motiv că e diabetic".

Conflict pornit de la o fată

Pensionarul a povestit, pentru EVZ, că totul a început în urmă cu cateva luni, cand "poliţistul Ovidiu Gîţan, de la Secţia 3, a devenit prietenul unei fete din vecini. A început să ne ameninţe, venind cu cainele ei la noi în curte ca să ne omoare pisicile. Vineri seara m-am întalnit cu el şi i-am spus să nu mai bage cainele la noi în curte. A lovit cu piciorul poarta, a intrat după mine şi m-a lovit în gură. Imediat a ajuns un echipaj de poliţie, chemat de el", spune de pe patul de spital pensionarul.

 
Vecinii au asistat la bătaie

"Lasă că îţi arătăm legitimaţie", mi-au spus cand le-am cerut-o, şi m-au dus în spatele curţii, unde au început să mă lovească. A apărut şi o dubă de jandarmi. Apoi m-au dus la Secţia 3 de Poliţie“, relatează bărbatul. Mai mulţi vecini au asistat la bătaie şi confirmă spunele bătranului. Ioan Ţigănaşu, unul din martori, a relatat că l-a văzut pe poliţist cum îl loveşte în faţă pe vecinul său. "Cand a venit secţia şi jandarmii l-au băgat în spate şi tot îl loveau. M-am urcat pe o grămadă de nisip din curtea vecină să văd ce se întamplă. Cand am strigat să-l lase că-l omoară, mi-au spus sămi văd de treabă că mă aranjează şi pe mine", a povestit Ţigănaşu.

Stropit cu furtunul între reprizele de bătăi

Victima spune că poliţistul Gîţan i-a ameninţat că "ne duce la pădure, pe toată familia, şi că pe fată o violează. La secţie, m-au legat de un calorifer cu cătuşele şi m-au lovit. Unul mi-a pus bocancul pe cap, ceilalţi se încurajau să dea. Cand mi-am pierdut firea m-au scos afară ca să mă stropească cu apă rece de la furtun, sau au turnat apă dintr-o sticlă. Ziceau că pe la 4 - 5 mă duc la pădure şi scapă de mine", povesteşte Tudor Gavrilă.

Omul de 61 de ani a fost preluat de SMURD la ora 21 şi transportat la Clinica de Ortopedie a Spitalului Judeţean Timişoara. Familia spune că era plin de vanătăi şi vomita sange. Potrivit medicilor, a fost internat cu diagnosticul: "Politraumatisme şi contuzii prin heteroagresiune". Adică, e plin de urme ale loviturilor şi există supiciuni de leziuni interne sau rupturi.

Medic: "Are numeroase contuzii. Azi îi facem noi analize"

"Nici la toaletă nu pot merge singur, cum mă ridic ameţesc, de văzut, cu ochiul drept nu văd aproape nimic, iar cu celelălalt ca printr-un păienjiniş. Am ambele glezne învineţite, una e foarte umflată", spune pensionarul agresat. Medicul Bogdan Deleanu a decis internarea lui după ce i-au fost efectuate o tomografie computerizată, consult neuochirurgical şi gastroenterologic plus endoscopie. "Conturul osos pare integru, dar pacientul are numeroase contuzii. Luni vom reveni cu o serie de investigaţii mai performante, ca să vedem dacă trebuie operat", a declarat medicul.

Tudor Gavrilă susţine că va merge astăzi la IML astăzi şi va de pune plangere împotriva poliţistului Gîţan şi a colegilor lui de la Secţia 3, la Parchetul de pe langă Tribunalul Timiş.

Varianta oficială: au chemat SMURD-ul fiindcă bărbatul are diabet

Poliţia Timiş a deschis o anchetă internă pentru a lămuri incidentul. In documentele secţiei, poliţiştii au notat că au chemat SMURD-ul pentru că bărbatul a declarat că are diabet şi se simte rău, fără referire la rănile acestuia. Cat priveşte agresiunea, varianta "oficială" e transmisă prin ofiţerul de presă: "Poliţiştii Secţiei 3 au fost sesizaţi prin apel 112, despre faptul că, pe strada Lămaiţei, un bărbat ameninţă două persoane cu acte de violenţă. (…) In urma audierilor, poliţiştii au stabilit că G. Tudor i-ar fi ameninţat cu acte de violenţă pe cei doi tineri, folosindu-se de un topor şi o furcă şi, totodată, ar fi distrus poarta de acces în curtea casei fetei cu una din unelte".


conflict stropit victima smurd
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1359 (s) | 22 queries | Mysql time :0.040014 (s)