News Flash:

Judecatorul din dosarul Colectiv a cerut pensionarea. Procesul ar putea fi RELUAT de la zero

24 Iulie 2018
819 Vizualizari | 0 Comentarii
colectiv decese

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va discuta, marti, cererea de pensionare depusa de Valeriu Mihail Terceanu, care este judecator in dosarul Colectiv, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti. Daca solicitarea e aprobata, procesul ar putea fi reluat de la inceput.
Daca solicitarea de pensionare va fi admisa de catre plenul CSM, potrivit normelor in vigoare, exista sansa ca procesul sa se reia de la zero.

Reprezentantii victimelor din incendiul Colectiv au acuzat de nenumarate ori tergiversarea dosarului.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au trimis in judecata dosarul Colectiv inca de pe 28 aprilie 2016.
Patronii clubului, George Alin Anastasescu, Paul Catalin Gancea si Costin Mincu, sunt acuzati de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

Cercetarile au fost extinse si asupra reprezentantilor firmei care a livrat artificiile in club, Golden Ideas Fireworks.

In 15 ianuarie 2018, judecatorii Tribunalului Bucuresti au decis reunirea cauzei aflate pe rolul acestei instante cu cea a dosarului de la Tribunalul Militar, in care sunt cercetati doi angajati ai ISU, Antonina Radu si George Petrica Matei, pentru abuz in serviciu. In acelasi dosar este judecat si judecat fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Artificierul firmei, Viorel Zaharia, este acuzat de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa in timp ce patronii Cristian Nita si Daniela Nita sunt acuzati de favorizarea faptuitorului si sustragerea sau distrugerea de probe ori inscrisuri.

In dosar au fost puse sub acuzare firmele SC Colectiv Club SRL si SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, in forma agravanta, avand ca urmare decesul mai multor persoane si vatamare corporala din culpa, in forma agravanta, avand ca urmare vatamarea mai multor persoane.

Eugen Iancu, despre posibila pensionare a unui judecator din Colectiv: Se vrea intarzierea dosarului

Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv, a declarat ca, pana la sfarsitul acestui an nu se va mai intampla nimic in procesul „Colectiv”, dupa ce judecatorul Valentin Terceanu a cerut pensionarea si ca se doreste tergiversarea dosarului.

„Cererea judecatorului de a iesi la pensie este una fireasca, in conditiile in care li s-a pus la dispozitie ca in cazul in care ies la pensie (judecatorii – n.red.) sa iasa in conditii foarte avantajoase. Ce mi se pare anormal este fapul ca exista pericolul ca acest dosar sa se reia de la zero. Iar aici avem o mare problema, pentru ca mai sunt trei luni si se fac trei ani de la aceasta tragedie, iar procesul sta pe loc. Am stat doi ani si jumatate ca sa inceapa procesul, care are doua infatisari pe fond, iar acum a aparut aceasta lovitura, mai ales ca in septembrie trebuia sa fie urmatoarea infatisare. Astept sa vad ce raspuns da CSM”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Eugenu Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010 si parintele unui tanar decedat dupa incendiul de la Colectiv.

Potrivit lui Iancu, anul acesta nu va mai fi nicio infatisare in acest proces dupa ce judecatorul Valeriu Terceanu va iesi la pensie.

„Judecatorul care va prelua dosarul trebuie sa-l studieze, si probabil ca vom astepta, astfel incat anul acesta nu se va mai intampla nimic. Ar trebui ca noul judecator sa studieze bine dosarul si sa-l preia de unde a ramas, asa ar fi normal”, mai precizeaza Eugen Iancu.

Presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010 este de parere ce se doreste tergiversarea procesului, iar ancheta decurge foarte greu.

„Din punctul meu de vedere s-a dorit mereu intarzierea acestui dosar, si se doreste in continuare. De doi ani de zile avem o plangere penala cu privire la ce s-a intamplat dupa incendiu, cu problemele din spitale, iar aici ancheta merge extrem de greu. De ce trebuia sa ne batem cu pumnii in piept ca putem face fata in tara in ceea ce priveste ranitii?”, conchide Iancu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1137 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006515 (s)