News Flash:

Cat de usor este sa obtii un permis de port-arma in Romania

26 Noiembrie 2013
2017 Vizualizari | 0 Comentarii

În acest moment în România există 90.000 de arme neletale deţinute de persoane fizice. Cererea pentru armele neletale a fost foarte mare între 2004 şi 2008. Atunci, oricine putea obţine un pistol, doar cu buletinul. Acum, procedura a devenit mai restrictivă, însă suficient de simplă pentru că un doritor să ajungă să îţi poată cumpără un pistol pentru autoapărare în câteva zile. 

În primul rând, cine vrea să îşi cumpere un pistol cu bile de cauciuc trebuie să aibă cazierul curat. Depune o cerere la Poliţie, alături de o fotografie şi de rezultatele testelor psihologice şi medicale. Întocmirea unui dosar complet nu costă mai mult de 300 de lei. Solicitarea este aprobată după o simplă analiză a poliţiştilor de la Serviciul Arme.

Cu permisul eliberat, doritorul îşi poate ridica pistolul de la magazinul de arme. Firmele specializate vând astfel de pistoale la preţuri care pornesc de la 1.000 de lei.

Armele neletale sunt pistoale sau revolvere cu bile din cauciuc sau cu gaz lacrimogen ori puşti cu aer comprimat. Se numesc neletale, pentru că, teoretic, proiectilul din cauciuc poate provoca, cel mult, răni superficiale. De aceea, autorizaţiile pentru cumpărarea lor sunt acordate foarte uşor. Însă aceste dispozitive se pot transforma în arme letale dacă nu sunt respectate anumite reguli.

Chiar dacă poliţiştii au înăsprit controalele, sunt tot mai frecvente răfuielile între clanuri interlope sau scandalurile în trafic, în care se face uz de astfel de arme. Anul trecut, de exemplu, Poliţia a suspendat peste 2.000 de permise de port-armă neletală. În unele dintre aceste cazuri, cei implicaţi în incidentele armate aveau permise legale. Digi24.ro


fizice cererea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1444 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009357 (s)