News Flash:

Comisia de ancheta a alegerilor din 2009, reunita in prima sedinta

17 Mai 2017
1017 Vizualizari | 0 Comentarii
parlament
Comisia speciala a Camerei Deputatilor si Senatului privind alegerile prezidentiale din 2009 s-a intrunit, miercuri, in prima sedinta, lucrarile desfasurandu-se fara accesul presei.
Jurnalistii au avut acces doar in debutul sedintei, pentru a prelua cateva cadre pentru ilustratie, ulterior fiind invitati afara.
Presedintele Comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor, le-a transmis jurnalistilor, inaintea sedintei, ca lucrarile Comisiei se vor desfasura fara accesul presei, urmand ca declaratiile sa fie facute de el, la sfarsitul fiecarei sedinte.
Pe perioada cat jurnalistii au stat in sala, membrii Comisiei s-au certat pe tema posibilitatii prezentei membrilor supleanti la lucrari, din schimbul de replici nelipsind nici jignirile.
„Eu inteleg ca membrii supleanti pot ramane la sedinta si nu au drept de vot. Si in sensul asta erau invitati supleantii”, a spus deputatul PNL Nicolae Neagu, in deschiderea lucrarilor,
„Eu zic ca e bine sa citim Hotararea Parlamentului intai si veti putea observa la artiolul 3 ca lucrurile sunt foarte clar stabilite. In conditiile in care unul dintre membrii comisiei parlamentare se afla in imposibilitatea de a participa la lucrari, grupurile parlamentare vor desemna un inlocuitor dintre membrii supleanti, care vor participa la sedinta si vor avea drept de vot. La sedinta participa titularii, cei care sunt supleanti vor participa si vor vota numai in conditiile in care nu exista titulari”, a raspuns senatorul PSD Adrian Tutuianu.
Deputatul PMP Robert Turcescu a spus, la randul sau,ca, fiind vorba de o comisie de ancheta si avand in vedere ca faptele se vor derula episodic, este potrivit ca membrii supleanti sa fie prezenti pentru a sti de la o sedinta la alta, in conditiile in care titularul lipseste, despre ce s-a discutat in sedintele precedente.
In discutie a intervenit si senatorul PNL Mihai Gotiu, care a aratat ca hotararea de infiintare a Comisiei nu interzice participarea membrilor suplenti la sedinta, el propunand vot pentru ca membrii supleanti sa participe la sedinta.
„Cred ca ar fi bine sa veniti cu inlocuitorii dumneavostra si la sedintele de plen, avand in vedere ca fiecare lista de deputat are si supleanti. Daca supleantii trebuie sa fie aici, sa o extindem la plen, dupa ce va aproba plenul ca langa domnul Gotiu sa mai doarma inca doi-trei, atunci o sa aprobam si noi aici prezenta”, i-a replicat deputatul PSD Eugen Nicolicea.
 Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011744 (s)