News Flash:

Santierul de la Spitalul de Copii: noua cladire ar trebui sa fie gata pe exterior pana la iarna

3 Septembrie 2017
1030 Vizualizari | 0 Comentarii
spital copii timisoara
Noul corp de cladire al Spitalului de CopiiLouis Turcanu” ar trebui sa fie inchis pana la venirea iernii, perioada in care ar trebui sa se lucreze in interior. Cel putin aceasta este promisiunea primarului Nicolae Robu, care sustine ca firma Sulfatim, cea care s-a angajat sa termine lucrarile incepute de Prompt (n.r. societate ce a intrat in insolventa), lucreaza extrem de bine.
Edilul-sef sustine ca se lucreaza de zor pe santierul Spitalului de Copii si ca muncitorii de la Sulfatim fac toate eforturile sa finalizeze structura cladirii pana la iarna, astfel incat pe vremea inghetului sa se lucreze in interiorul noului corp de cladire. Aceasta in conditiile in care primaria nu a prea putut face plati catre Sulfatim, pentru ca incasarile la bugetul local au scazut foarte mult pe timpul verii.
„Se lucreaza la Spitalul de Copii, se fac toate eforturile pentru a se termina lucrul la structura cladirii si a se inchide totul, incat peste iarna sa se poata lucra in interior. Noi am avut un termen, dar perioada in care nu s-a lucrat nu se socoteste, dar numarul de luni in care exista dat ordin de efectuare de lucrari este cel de la licitatie. Pana la venirea iernii, asta a fost intelegerea cu firma Sulfatim, se fac toate eforturile sa se inchida cladirea, astfel incat peste iarna sa se poata lucra in interior. Firma se comporta exemplar, trebuie sa spun numai cuvinte de lauda pentru Sulfatim, a dat dovada de foarte multa seriozitate. Va trebui sa le facem si plati, dar acestea le facem in momentele in care ne vin cotele defalcate din impozitul pe venit, pentru ca acum sunt incasarile cam mici”, a declarat, pentru tion.ro, primarul Nicolae Robu.
Guvernul a promis ca aloca 7 milioane de lei anul acesta pentru noul corp de cladire al Spitalului „Louis Turcanu”, insa pana acum, spune Robu, nu s-ar fi facut vreo plata.
„Pana acum nu am fost informat sa fi facut vreo incasare de la guvern. De regula, s-a facut totul pe banii nostri si din cand in cand ni s-au facut deconturi prin Directia de Sanatate Publica. Nu cred ca s-a facut anul acesta niciun decont, poate cat am fost eu absent”, a completat edilul-sef.
Corpul B al Spitalului de Copii „Louis Turcanu”, care ar urma sa gazduiasca sapte sectii ale spitalului, are prevazuti 25 de milioane de lei din bugetul Timisoarei pe anul 2016. Cladirea este amplasata in Piata Regina Maria si ar urma sa aiba demisol, parter si sase etaje, licitatia pentru executie fiind castigata de firma Prompt, la valoarea de 39,3 milioane de lei, fara TVA, ceea ce inseamna 10,5 milioane de euro, cu tot cu TVA.
Ordinul de incepere a lucrarilor a fost semnat in luna mai a anului 2014, santierul efectiv fiind deschis in vara aceluiasi an. Potrivit declaratiilor date de autoritatile locale la semnarea ordinului de incepere a lucrarilor, santierul ar fi trebuit inchis in…. 11 mai 2016.

spitalului copii louis turcanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1329 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006921 (s)