News Flash:

Inspectia Judiciara: Proiectul de lege dat publicitatii este in contradictie cu pozitiile noastre publice si cu necesitatea autonomiei institutionale a IJ

31 August 2017
855 Vizualizari | 0 Comentarii
judecator
Inspectia Judiciara sustine ca proiectul de lege dat publicitatii de Ministerul Justitiei este in contradictie cu pozitiile sale publice si cu necesitatea asigurarii autonomiei institutionale a IJ.
”Am spus-o si cu alte ocazii ca pentru realizarea eficienta a misiunii sale, Inspectia Judiciara ar trebui sa se bucure de independenta fata de orice alta entitate. Conducerea Inspectiei Judiciare atrage atentia asupra faptului ca simpla independenta operationala, pe care legea o prevede si in acest moment nu trebuie confundata cu autonomia institutionala, la care ministrul Justitiei a facut referire ca alternativa la trecerea Inspectiei Judiciare in cadrul Ministerului Justitiei”, a declarat Bogdan Alexandru, purtatorul de cuvant al Inspectiei Judiciare.
 
El a subliniat ca, in acest context, proiectul de lege dat publicitatii ”este in contradictie” cu pozitiile pubice ale IJ si cu ”necesitatea asigurarii autonomiei institutionale a Inspectiei Judiciare”.
Ministerul Justitiei a facut public proiectul de modificare a legilor justitiei, miercuri seara, in ziua in care ministrul Tudorel Toader a anuntat ca documentul a fost trimis Consiliului Superior al Magistraturii pentru avizul consultativ. Proiectul de modificare legilor justitiei a fost anuntat de ministrul Toader in urma cu exact o saptamana, generand critici din partea magistratilor, a asociatiilor acestora, a societatii civile, dar si din partea presedintelui Klaus Iohannis, Ambasadei SUA si Comisiei Europene.
Proiectul de lege privind legile justitiei, care contine modificari semnificative ce vizeaza statutul procurorilor si judecatorilor, organizarea judiciara si cea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). news.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006400 (s)