News Flash:

Sansele Simonei Halep de a ramane lider WTA si dupa prima saptamana din 2018

28 Decembrie 2017
833 Vizualizari | 0 Comentarii
simona halep austr 1

Jucatoarea romana de tenis Simona Halep are sanse mari sa isi pastreze pozitia de lider in clasamentul mondial feminin si dupa turneele din prima saptamana a sezonului 2018, care vor avea loc la Shenzhen (China), Brisbane (Australia) si Auckland (Noua Zeelanda), potrivit site-ului WTA.

Halep, care ocupa primul loc in clasamentul WTA din data de 9 octombrie, are un avans de 40 de puncte fata de a doua clasata, Garbine Muguruza (Spania), si de 160 de puncte fata de jucatoarea de pe pozitia a treia, daneza Caroline Wozniacki.

Fiecare dintre cele trei are sansa de a fi lider dupa prima saptamana din 2018, lucru care ar aduce dupa sine si pozitia de principala favorita in primul turneu de Mare Slem al anului.

Anul 2017 a fost unul istoric in lupta pentru primul loc in clasamentul WTA, cinci jucatoare diferite detinand aceasta pozitie in sezonul trecut, Serena Williams, Angelique Kerber, Karolina Pliskova, Garbine Muguruza si Simona Halep.

Halep va incepe noul sezon in China, la Shenzhen Open (WTA International), unde a castigat titlul in 2015, iar in 2017 s-a oprit in optimi. Muguruza este principala favorita la Brisbane International (WTA Premier), unde a evoluat in semifinale in sezonul trecut, iar Wozniacki revine la ASB Classic de la Auckland (WTA International), unde a atins sferturile de finala in 2017.

Halep va ramane lider mondial daca va castiga titlul la Shenzhen.

Muguruza are nevoie sa ajunga in finala la Brisbane pentru a avea o sansa sa urce pe primul loc. Daca iberica se va impune la Brisbane, Halep este obligata sa castige titlul la Shenzhen pentru a ramane pe primul loc mondial. Daca Muguruza pierde finala la Brisbane, Halep are nevoie sa ajunga in semifinale la Shenzhen pentru a-si pastra locul actual. In cazul in care Muguruza pierde finala la Brisbane, iar Halep e semifinalista la Shenzhen, cele doua vor avea acelasi numar de puncte. Totusi, Halep are avantaj in acest caz si va fi in continuare numarul 1 WTA, deoarece are mai multe puncte adunate la Turneul Campioanelor, Grand Slam-uri, turnee Premier Mandatory si Premier 5 in ultimele 12 luni (Halep 5.636 puncte, Muguruza 5.396).

Wozniacki are sanse de a reveni pe primul loc WTA pentru prima oara din ianuarie 2012, dar trebuie sa cucereasca titlul la Auckland, Muguruza sa piarda inainte de finala la Brisbane, iar Halep inainte de sferturi la Shenzhen.
AGERPRES


simona halep
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005029 (s)