News Flash:

Salariile minerilor vor fi majorate

3 Martie 2015
1648 Vizualizari | 1 Comentarii
Conditiile din protocolul semnat cu minerii de la mina Crucea vor putea fi indeplinite in iunie iar pana atunci Ministerul Energiei la propune o crestere a veniturilor cu 300 de lei, a afirmat, marti, ministrul Energiei, Andrei Gerea, la Parlament.
Aproximativ 300 de mineri de la exploatarea de uraniu de la Crucea s-au blocat luni in subteran, nemultumiti ca majorarea salariala convenita cu reprezentantii Guvernului si conducerea companiei in ianuarie este putin probabila.
"Undeva in iunie vom avea toate conditiile din protocol indeplinite. Suntem in dialog cu dansii. Nu o sa stam ca oamenii aceia sa ramana in mina", a declarat Andrei Gerea, potrivit Agepres..
Marirea de venituri propusa de minister este de 300 de lei, dar minerii vor aplicarea unor clase salariale care sa poata fi luate in considerare la calcularea pensiei in conditiile in care 200 dintre acestia sunt in prag de pensionare.
'Imi pare rau ca s-a ajuns aici. Eu am facut apel la intelegere. Acel protocol a fost o baza de lucru la momentul respectiv. Au fost consultati, mai ales conducerea companiei si cu acordul conducerii companiei. S-a constat ca ar fi putut exista resurse financiare dupa care s-a semnat un proces verbal de catre conducerea companiei si semnatarii acelui protocol, in afara de Ministerul Energiei, prin care s-a prins o prevedere potrivit careia aplicarea protocolului se va face exact in momentul in care vor exista resursele bugetare pentru ca la momentul respectiv protocolul nu putea sa aiba aplicare imediata. Noi am propus o marire a veniturilor pana la momentul cand se putea face aceasta operatiune din punct de vedere legal, si anume marirea bazei salariale", a explicat Gerea.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008220 (s)