News Flash:

Sa mancam sanatos: Cum sa preparam un pate de ficat acasa, FARA E-uri!

5 Martie 2016
1375 Vizualizari | 0 Comentarii
pateu
Ai nevoie de cateva ingrediente in functie de gusturile tale si iti va lua o jumatate de ora ca sa faci un preparat fara aditivi.
Pateu din comert poate sa contina ingrediente periculoase pentru sanatate, iar atunci cand este consumat cu regularitate riscul de a suferi de diverse probleme medicale este mai ridicat. "Principalele ingrediente sunt: apa, aditivi alimentari, polifosfati, emulgatori, agenti de ingrosare, antioxidanti. Acestia retin apa si o stabilizeaza impreuna cu amidonul din grau, porumb si proteina vegetala din soia, plus sarea ascunsa in compozitie", explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. 
De asemenea, grasimea, sarea si zaharurile ascunse in produs ii scad valoarea nutritionala si nu este recomandat persoanelor care sufera de diabet, colesterol marit, hipertensiune, boli de inima, celiachie (intoleranta la gluten), avertizeaza specialistul. 
Ca sa eviti aceste probleme poti sa prepari acasa cel mai bun pateu din lume, tinand cont doar de gusturile tale. 
Exista retete mai simple, dar si unele mai complicate care folosesc vinul alb, smantana sau unele mirodenii. Insa, daca vrei o reteta simpla poti sa incepi cu cea recomandata mai jos, dupa care se poate sa jonglezi cu ingredientele si sa faci pateul pe gustul tau.
Ingrediente
500 de grame de ficatei de pui sau de porc
1 cana cu rondele de praz (optional)
5 linguri de ulei
apa
100 grame de unt la temperatura camerei
sare
piper negru
putina nucsoara.
Ficateii se spala bine, se curata si se scurg de apa pe un prosop de hartie.
Se pune o lingura de ulei intr-o tigaie, se toarna ficateii si se acopera cu apa.
Se lasa la fiert sub capac, la foc mic pana se evapora apa si se calesc in uleiul care s-a ales. In acest timp se adauga si rondelele de praz care se lasa pana se inmoaie putin.
Dupa ce s-au racit bine se mixeaza in robotul de bucatarie cu untul, cele 4 linguri de ulei si condimentele. 
Topeste putin unt si toarna putin deasupra pateului, dupa ce l-ai asezat in caserole. eva.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 43 queries | Mysql time :0.013635 (s)