News Flash:

SA MANCAM DE POST: Mancarica cu CARTOFI si CIUPERCI la cuptor

10 Martie 2017
1722 Vizualizari | 0 Comentarii
gulas de ciuperci si cartofi 2
Reteta de mancare de post cu cartofi si ciuperci la cuptor este prima mea contributie pe site-ul retetecalamama.ro si am vrut sa o dedic tuturor celor care sunt acum in Postul Nasterii Domnului. Stiu ca e destul de dificil sa alegi feluri de mancare de post, mai ales pentru ca postul dureaza destul de mult timp si mereu e nevoie de o idee proaspata. Aceasta mancare de post cu cartofi si ciuperci la cuptor este un preparat rapid, perfect pentru cei ocupati, gustul, in schimb, e foarte bun. Sper sa va placa.
Timp de pregatire: 00:10 ore
Timp de gatire: 00:35 ore
Timp Total: 00:45 ore
Numar portii: 4
Grad de dificultate: redus


INGREDIENTE MANCARE DE POST CU CARTOFI SI CIUPERCI LA CUPTOR
1 kg cartofi
1 conserva de ciuperci
200 g salam vegetal
1 ceapa de marime medie
1 morcov mic
verdeata tocata dupa gust (patrunjel verde)
2 linguri ulei
sare si piper dupa gust
PREPARARE MANCARE DE POST CU CARTOFI SI CIUPERCI LA CUPTOR
1. Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Se curata morcovul si se taie rondele subtiri. Se deschide conserva de ciuperci si se scurge bine de apa.
2. Se curata ceapa si se taie marunt, apoi se caleste impreuna cu rondelele de morcov in 1 lingura de ulei, pe foc mediu, presarand putina sare de la inceput, ca sa isi lase apa. Dupa ce ceapa se inmoaie, se adauga cartofii taiati in cubulete peste ceapa si morcovul calit. Adaugam putina apa fierbinte, doar cat sa acopere totul, si lasam la fiert aproximativ 5 minute. Dupa ce cartofii incep sa se inmoaie, fara a fi complet fierti, se adauga ciupercile si se reduce focul la minimum.  
3. Cat timp cartofii clocotesc molcom, avem timp sa punem salamul vegetal la prajit. Pentru asta il vom taia in felii sau bastonase (dupa preferinta) si il vom rumeni usor intr-o tigaie in care incingem 1 lingura de ulei.
4. Cand cartofii sunt aproape gata, adaugam salamul vegetal rumenit si transferam totul intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei, apoi dam mancarea la cuptorul preincins la 180 de grade Celsius. Lasam la cuptor pana capata o crusta frumoasa, 20-25 de minute. La sfarsit se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se adauga verdeata tocata.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006180 (s)