News Flash:

Rusia isi extinde teritoriul cu 50.000 de kilometri patrati in Marea Ohotk. Japonia reactioneaza dur

23 August 2015
1225 Vizualizari | 0 Comentarii
putin
Rusia, care are o suprafata de peste 17 milioane de kilometri patrati, si-a extins teritoriul, printr-un decret dezvaluit sambata, cu inca 50.000 de kilometri patrati, in Marea Ohotk, in sudul extremitatii sale orientale, spre marea nemultumire a Japoniei, relateaza Le Parisien online.
Cei 50.000 de kilometri patrati reprezinta suprafata regiunii regiunii Midi-Pyrénées, cea mai mare din Franta, compara ziarul.
Aceasta noua zona, o importanta sursa de hidrocarburi, reprezinta un nou atu pentru economia rusa. Premierul Dmitri Medvedev a declarat ca "asta inseamna ca putem sa ne dezvoltam platoul continental acolo unde se afla resurse abundente de materii prime si zacaminte energetice abundente".
- Japonia, furioasa
Decretul este datat pe 15 august, dar Medvedev l-a facut public in prima zi a unei vizite pe Insulele Kurile, disputate cu Japonia, situate in sud-estul Marii Ohotk, provocand furia autoritatilor de la Tokyo. Aceasta decizie a fost validata anul trecut de catre Comisia ONU insarcinata cu determinarea limitelor platoului continental, a insistat seful Guvernului rus.
Problema este ca aceste insule din Marea Ohotk sunt revendicate de catre arhipelagul nipon de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Tonul a urcat intre cele doua capitale, pe fundalul crizei ucrainene, iar Moscova s-a intrebat in legatura cu sinceritatea Japoniei in privinta memoriei conflictului care s-a incheiat in urma cu 70 de ani.
"Noi apreciem Japonia, dar asta nu are nimic a face cu Insulele Kurile, care fac parte din Federatia rusa", a transat Medvedev, citat de agentiile rusesti. "De aceea am efectuat, efectuam si vom efectua vizite pe Insulele Kurile", a continuat el. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1367 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005196 (s)