News Flash:

SOC! Vladimir Purin s-a scufundat in Marea Neagra

19 August 2015
1211 Vizualizari | 0 Comentarii
Putin2
Presedintele rus, Vladimir Putin, s-a scufundat la bordul unui minisubmarin in Marea Neagra, in largul peninsulei Crimeea, in cadrul unei expeditii a Societatii Geografice Ruse, afirmand ca a vazut epava unei vechi nave si vestigii vechi de cateva secole, relateaza Russia Today in pagina online.
Aflat la bordul unui minisubmarin cu trei locuri, Putin a coborat la adancimea de 83 de metri, intr-o calatorie subacvatica exotica in largul coastelor Crimeei. In timpul calatoriei de 45 de minute, presedintele rus a putut vedea o galera bizantina scufundata, care ar data din secolul IX sau X.
"Galera este destul de greu de vazut, pentru ca este acoperita de 40 de centimetri de mal, dar nava are 27-30 de metri lungime si 13-15 metri latime", a declarat el ulterior, adaugand ca a vazut de asemenea numeroase amfore.
In conferinta de presa dupa aceasta scufundare, Putin a mai afirmat ca s-ar putea aventura la aceeasi adancime intr-un costum de scafandru, dar ca va lasa aceasta sarcina in seama scafandrilor profesionisti, potrivit agentiei TASS.
Putin a felicitat Societatea Geografica Rusa cu ocazia implinirii a 170 de ani, apreciind ca astfel de expeditii sunt esentiale "pentru a intelege cum s-a stabilit identitatea nationala a Rusiei".
Vladimir Putin a mai facut expeditii subacvatice. In iulie 2013, el a efectuat o calatorie cu un minisubmarin pentru a examina vestigiile fregatei Oleg, scufundata in Golful Finlandei in 1869.
In 2011, dupa ce a facut scufundari in Golful Taman din Marea Neagra, Putin s-a intors cu doua urne antice grecesti. In 2009, el s-a scufundat la bordul unui submarin in lacul Baikal, cel mai vechi si mai adanc din lume.
Mediafax.ro 

vladimir putin
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005179 (s)