News Flash:

Rudel Obreja, despre plangerea impotriva lui Kovesi, Maior si Coldea: Voi cere despagubiri

1 Iunie 2018
919 Vizualizari | 0 Comentarii
rudel obreja

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a anuntat ca a fost citat la Parchetul Militar ca sa-si sustina plangerea penala depusa impotriva Codrutei Kovesi, lui George Maior si Florian Coldea, el subliniind ca se constituie parte civila si ca va preciza valoarea daunelor cerute.
„In urma plangerii penale formulata impotriva semnatarilor Protocolului dintre SRI si DNA, astazi (joi, n.r.) am fost citat si m-am prezentat la PICCJ, sectia Parchetului Militar. Am dat declaratie in calitate de persoana vatamata si am declarat ca ma constitui parte civila impotriva celor care si-au batut joc de viata mea si a familiei mele timp de 7 ani, urmand sa precizez intr-un viitor apropiat cuantumul despagubirilor solicitate. Am declansat aceste demersuri (a se citi o lupta foarte dificila) din dorinta de ajuta la instaurarea normalitatii in Tara mea. L-am intrebat, la finalul declaratiei, pe dl Procuror, deloc retoric : “Domnule procuror, corb la corb isi vor scoate ochii”... ??!! N-a stiut sa-mi dea un raspuns... De acest raspuns depinde in viitor normalitatea, firescul, respectarea Legii in aceasta Tara. Meciul e lung, greu, dar rezistenta am destula. Dorinta de victorie vine din dorinta de a (mi) se face dreptate. Nimic nu se poate cladi pe minciuna, doar Adevarul ne va elibera din chingile in care ne-au prins partenerii nostri”, a scris Rudel Obreja, pe Facebook.

Plangerea depusa de Rudel Obreja in luna aprilie la DIICOT ii vizeaza pe Laura Codruta Kovesi, la data faptelor procuror general al Romaniei, pe George Maior, fost director SRI si pe Florian Coldea, la data faptelor prim-adjunct al directorului SRI.

"In virtutea drepturilor constitutionale si a prevederilor Codului de Procedura Penala, am formulat plangere penala impotriva numitilor Laura Codruta Kovesi, Florian Coldea si George Maior. Avand in vedere pericolul pentru ordinea publica si a statului, precum si probele (si nu "suspiciuni rezonabile"), astept luarea de urgenta a masurilor legale ce se impun", a transmis Rudel Obreja la acel moment.
In plangerea formulata se mentioneaza si numele ‎semnatarului protocolului incheiat intre SRI si Ministerul Public, Gabriela Scutea, cea care l-a reprezentat pe prim-adjunctul procurorului general de la acea vreme. De asemenea, plangerea este formulata si impotriva tuturor procurorilor care au facut parte din "echipe mixte", dar si contra celor care au transmis informatii, date, probe din dosare catre angajati ai SRI sau au colaborat in orice mod cu structurile de informatii in baza acestui protocol.

"Este necesar sa se stabileasca la ce moment, in ce structura si cu ce resurse a luat fiinta acest grup, cine a fost initiatorul si constituitorul acestui grup, cat de extinse au fost legaturile sale si cati membri au aderat la acest grup - devenind beneficiari ai informatiilor strict secrete si implicit ai puterii oculte care a ingrozit justitia si justitiabilii, cati membri sprijinitori au avut, cine sunt acestia si in ce forma au actionat in vederea punerii in aplicare a acestui plan zero diabolic si distructiv la adresa puterii judecatoresti", se arata in documentul inaintat procurorului Daniel Horodniceanu.

Ulterior, plangerea a fost preluata de catre Parchetul Militar.

Rudel Obreja este inculpat in dosarul Gala Bute de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in care este asteptata o decizie definitiva in 5 iunie. In prima instanta, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008794 (s)