News Flash:

Romania trece in noaptea de sambata spre duminica la ora oficiala de vara

26 Martie 2015
845 Vizualizari | 0 Comentarii
Romania trece in noaptea de sambata spre duminica la ora oficiala de vara, ceasurile urmand sa fie date inainte cu o ora, astfel ca ora 03.00 va deveni ora 04.00.
Ora oficiala de vara este aplicata intre ultima duminica din luna martie si ultima duminica din octombrie. Pentru trecerea la ora oficiala de vara, ceasurile vor fi date inainte cu o ora, astfel ca duminica 29 martie, care va avea 23 de ore, va fi cea mai scurta zi din an.
Trecerea la ora oficiala de vara nu va afecta mersul trenurilor de calatori, dar vor fi intarzieri pentru 69 de trenuri aflate in circulatie intre orele 03.00 si 04.00 (ora de iarna). Astfel, sase trenuri internationale, 26 InterRegio si 37 Regio vor ajunge la destinatii la alte ore decat cele din programul obisnuit.
Trenurile de calatori vor pleca din statii dupa ora de iarna pana in noaptea de sambata spre duminica, la ora 03.00, care devine ora 04.00. Dupa 04.00, trenurile vor pleca din statii la orele din mersul de tren in vigoare, respectand ora oficiala de vara.
Si trenurile spre Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina si Bulgaria vor circula normal, dupa orele trecute in mersul trenurilor, pentru ca trecerea la ora de vara se face in aceeasi zi si in aceste state.
Dupa ce ceasurile vor fi date inainte cu o ora, diferenta dintre ora oficiala a Romaniei si Timpul Universal (numit impropriu si GMT) va fi de trei ore.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 33 queries | Mysql time :0.015612 (s)