News Flash:

Revine gripa aviara!

25 Noiembrie 2015
1402 Vizualizari | 0 Comentarii
gripa aviara1
Ministerul francez al Agriculturii a anuntat miercuri detectarea unui caz de gripa aviara la o crescatorie din departamentul Dordogne, din centrul tarii, primul in aceasta tara dupa opt ani.
Incidentul a fost semnalat marti dupa inregistrarea unui numar mare de decese in randul pasarilor crescute de particulari intr-o ograda din Dordogne din cauza unui virus neindentificat, noteaza Ministerul Agriculturii intr-un comunicat.

"A fost activat planul national de interventie sanitara de urgenta", prevazut de "normele europene si internationale", a asigurat Ministerul. Agentia nationala de securitate sanitara (Anses) a identificat marti seara virusul. Este vorba de o varianta a virusului H5N1 inalt patogen pentru pasari si este in studiu "secventierea" sa. Pare sa fie vorba de un tip detectat cu anterioritate in Europadar care avea atunci un nivel patogen inferior. Perimetrul de supraveghere in jurul crescatoriei a fost extins la 10 kilometri, in jurul caruia va fi urmarita inclusiv fauna salbatica, potrivit MinisteruluiAutoritatile evalueaza si gradul de pericol al virusului pentru oameni, desi Ministerul a reamintit ca gripa aviara "nu este transmisibila la om prin consumul de carne, oua, pate de ficat sau oricare alt produs alimentar" din carne de pasare. Ministrul agriculturii, doamna Stéphane Le Foll, va reuni joi Comitetul National de Orientare si Politica Sanitara Animalapentru a analiza masurile ce trebuie adoptate impotriva gripei aviare.

ministerul francez agriculturii dordogne ministerul agriculturii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004744 (s)