News Flash:

Avioane turce de tip F-16 au doborat un avion de razboi rus la frontiera cu Siria - VIDEO

24 Noiembrie 2015
1249 Vizualizari | 0 Comentarii
avion de lupta
Turcia a confirmat ca avioanele sale de vanatoare au doborat marti un avion de razboi rus, care i-ar fi incalcat spatiul aerian si a ignorat avertismentele repetate, in timp ce Rusia sustine ca aeronava sa a zburat numai deasupra teritoriului sirian, relateaza Associated Press in pagina online.
"Analizam circumstantele prabusirii avionulu rus", a anuntat Ministerul rus al Apararii, care a vrut "sa sublinieze ca avionul s-a aflat deasupra teritoriului sirian tot timpul zborului".
Rusia a precizat ca avionul de tip Su-24 a fost doborat de focuri de artilerie, in timp ce Turcia a afirmat ca avioanele sale F-16 au deschis focul asupra aeronavei ruse, dupa ce a ignorat cateva avertismente. Ministerul rus al Apararii a adaugat ca cei doi piloti s-au catapultat, dar a adaugat ca Moscova nu este in contact cu ei.
Inregistrarile video publicate de presa arata un avion de razboi cuprins de flacari care se prabuseste pe un deal si doi membri ai echipajului care se parasuteaza.
Agentia turca de presa Dogan a relatat ca doua elicoptere ruse, care zburau la joasa altitudine in regiunea turkmena Bayirbucak, ii cautau pe cei doi piloti.
Potrivit unui comunicat al armatei turce, avionul a patruns in spatiul aerian turc in zona orasului Yaylidag, din provincia Hatay, si a fost avertizat de zece ori in decurs de cinci minute.

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007144 (s)