News Flash:

SOCANT! Cei doi piloti rusi ai avionului doborat de Turcia, au fost impuscati in aer

25 Noiembrie 2015
1370 Vizualizari | 0 Comentarii
doborat avion
Turcia a doborat, marti dimineata, un avion de vanatoare rus de tip Suhoi Su-24. Cei doi piloti s-au catapultat si au cazut in nordul Siriei.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat ca vor exista "consecinte grave" in urma incidentului. Doborarea avionului militar rus de catre Turcia reprezinta "o crima" comisa de "complici ai teroristilor", a declarat Vladimir Putin, avertizand ca Rusia nu va tolera astfel de atacuri.

Cei doi piloti rusi, al caror avion a fost doborat de aviatia Turciei, au fost impuscati ulterior de o grupare a etnicilor turci din Siria, anunta ziarul Le Figaro.

Informatia provine de la o grupare insurgenta a etnicilor turci din Siria. Potrivit acestei surse, cei doi piloti militari rusi care s-au catapultat au fost impuscati mortal, cat timp se aflau in aer.

"Cei doi piloti au fost recuperati, morti. Camarazii nostri au deschis focul si i-au omorat in aer", a declarat Alpaslan Celik, adjuctul comandantului brigazii etnicilor turci din localitatea siriana Yamadi, prezentand un fragment dintr-o parasuta.

Potrivit dreptului international, deschiderea focului impotriva unui parasutist aflat in aer este interzisa.

Incidentul grav dintre cele doua tari a fost favorizat si de existenta unei populatii de etnici turci, in Siria, la frontiera cu Turcia, populatie care se poate simti amenintata de raidurile Rusiei in Siria. La randul ei, Turcia se poate simti responsabila pentru securitatea etnicilor turci din Siria, explica Dan Voinea.

Generalul (r) Dan Voinea, procuror militar, a declarat ca, in opinia lui, impuscarea celor doi piloti rusi "pare a fi o infractiune de omor, chiar daca avionul a fost considerat inamic" de catre Turcia. "Cele doua tari, Rusia si Turcia, nu sunt in razboi, sunt chiar aliate, intr-un fel, impotriva ISIS. Pilotii care se parasutau erau deja intr-o situatie critica, pentru ca incercau sa se salveze dintr-un avion atacat", a explicat generalul (r) Voinea. In opinia acestuia, doborarea avionului rusesc, urmata de impuscarea celor doi piloti, reflecta "o anumita antipatie" intre Turcia si Rusia.

vladimir putin grupare insurgenta siria piloti alpaslan celik turcia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1265 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007816 (s)