News Flash:

Retragerea cu torte pe strazile Timisoarei. Militarii au marsaluit in memoria celor cazuti la datorie

22 Mai 2015
1131 Vizualizari | 0 Comentarii
Militarii au marsaluit joi seara pe strazile Timisoarei, cu tortele aprinse, in memoria eroilor care au murit in timp ce serveau fortele armate. Retragerea cu torte a inceput la Cimitirul din Calea Lipovei, de la Monumentul Eroilor Revolutiei.
Militarii au purtat tortele aprinse in memoria celor cazuti la datorie si au marsaluit pe traseul: Monumentul Eroilor Revolutiei din Decembrie 1989 din cimitirul Calea Lipovei – Piata Marasti – Piata Victoriei – Parcul Central – Monumentul Ostasului Roman – Catedrala Mitropolitana – Piata Victoriei – str. Alba Iulia – Piata Libertatii. A fost, practic, momentul de incheiere al manifestarilor din 21 mai, dedicate Zilei Eroilor.
De-a lungul zilei au avut loc depuneri de coroane si ceremoniale militare si religioase la Monumentul Eroilor, amplasat in cazarma unitatii militare din strada Chisodei, la Monumentul Crucificarii (in fata Catedralei Mitropolitane), la Monumentul Eroilor Revolutiei din Decembrie 1989 (cimitirul din Calea Lipovei), la Monumentul Eroilor romani din I si al II-lea razboi mondial si la Monumentele eroilor sovietici, sarbi, germani, francezi.
De Ziua Eroilor in Romania sunt comemorati cei care au murit in timp ce serveau in fortele armate. In Romania prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta zi a eroilor sa se desfatoare in fiecare an cu prilejul zilei Inaltarii Domnului. In aceasta zi, in toate bisericile din tara si strainatate se face pomenirea tuturor eroilor romani cazuti de-a lungul veacurilor pe toate campurile de lupta pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea tarii si intregirea neamului.

strazile timisoarei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006124 (s)