News Flash:

Omul de afaceri Florian Walter, dat in urmarire internationala

21 Mai 2015
2127 Vizualizari | 0 Comentarii
florian walter
Omul de afaceri Florian Walter, proprietarul companiei Romprest, a fost dat in urmarire internationala, dupa ce, anterior, judecatorii au emis un mandat de arestare in lipsa pe numele lui, iar el nu a fost gasit in tara.
Tribunalul Prahova a emis, marti, un mandat international de urmarire pe numele lui Walter, el fiind, de altfel, dat in consemn incepand din 6 mai, intr-un dosar in care procurorii DIICOT il suspecteaza ca ar fi liderul unei grupari specializata in evaziune fiscala.
Judecatorii Tribunalului Prahova au decis anterior, in 15 mai, emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele omului de afaceri.
Instanta a analizat probele anchetatorilor si a decis sa emita un mandat de arestare preventiva in lipsa in cazul lui Walter, el nefiind gasit de autoritati nici la momentul in care procurorii DIICOT au perchezitii si nici ulterior.
"Cand masura arestarii preventive a fost dispusa in lipsa inculpatului, doua exemplare originale ale mandatului emis se inainteaza organului de politie de la domiciliul sau resedinta inculpatului in vederea executarii. In cazul in care inculpatul nu are domiciliul sau resedinta in Romania, exemplarele se inainteaza organului de politie in raza teritoriala a caruia se afla instanta de judecata", conform Codului de procedura penala.
Omul de afaceri Florian Walter, suspectat ca a coordonat o retea specializata in evaziune fiscala si dat in consemn la frontiera in 6 mai, ar fi plecat din tara cu zece zile inainte de inceperea anchetei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Potrivit surselor citate, Florian Walter, care controleaza firma de salubrizare Romprest, ar fi parasit tara la sfarsitul lunii aprilie, iar ultima data ar fi fost localizat la Monaco, nefiind insa date care sa indice daca acesta se afla in continuare acolo.
Florian Walter a fost dat in consemn la frontiera, dupa ce, in 6 mai, anchetatorii au facut mai multe perchezitii, iar acesta nu a fost gasit. La acel moment, surse judiciare afirmau ca exista indicii conform carora omul de afaceri se afla pe teritoriul tarii.
Omul de afaceri este suspectat ca a initiat si coordonat gruparea suspectata de evaziune fiscala si spalare de bani, operatiuni financiare in care este implicata SC Compania Romprest Service SA, alaturi de alte societati comerciale, intre care unele considerate firme-fantoma.
Tribunalul Prahova a decis, in acest dosar, in 8 mai, arestarea a 15 persoane. Acestia au contestat decizia, insa, in 11 mai, Curtea de Apel Ploiesti a mentinut decizia Tribunalului Prahova, astfel ca acesti au ramas in arest.
Instanta a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile, pana in 5 iunie inclusiv, a inculpatilor Marin Necula, Grigore Adrian Grigoras, Iustin Atanasiu Pop, Viorel Paul, Gheorghe Nicolae Paul, Carol Mark Vizi, Arpad József Molnár, Botond Tibor Molnar, Lucia Maria Hotca, Cristian Dumitru Corlan, Catalin Marian Carabaneanu, Marius Florin Avram, Emil Dumitru, Aurelian Oprea si Costel Matei. Mediafax.ro

tribunalul prahova walter diicot
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006643 (s)