News Flash:

Remediile care alunga balonarea si crampele abdominale

31 August 2018
859 Vizualizari | 0 Comentarii
fenicul

Cu totii ne-am confruntat macar o data cu un episod de balonare, un disconfort care ne poate da toata ziua peste cap. Gazele la stomac pot fi combatute usor  folosind un remediu naturist la indemana tuturor.
Extractele din fenicul pot fi folosite de persoanele de toate varstele, reduc flatulenta si ajuta la eliminarea gazelor intestinale.
Alunga balonarea si usureaza digestia
In anumite parti ale lumii, este o practica destul de comuna ca oamenii sa mestece fructe de fenicul dupa mesele principale. Acest truc faciliteaza digestia si elimina respiratia urat mirositoare. Anumiti compusi din uleiurile esentiale ce se regasesc in fenicul stimuleaza secretia de sucuri gastrice si digestive si, de asemenea, reduc inflamatia de la nivelul stomacului si intestinelor. Planta faciliteaza absorbtia substantelor nutritive din alimente si poate trata constipatia. Astfel, feniculul protejeaza corpul de o gama larga de probleme intestinale, mai ales ca are proprietati antispastice.

Feniculul este un remediu extrem de popular impotriva flatulentei, datorita proprietatilor sale carminative: absoarbe gazele din stomac si linisteste crampele. Extractele din fenicul pot fi folosite de persoanele de toate varstele, incepand de la sugari si copii, pana la varstnici, intrucat reduc flatulenta si ajuta la eliminarea gazelor din intestine.

Pentru tulburari digestive si pentru calmarea spasmelor stomacului si intestinelor, se recomanda un remediu simplu. O jumatate de lingurita de fructe de fenicul se lasa la infuzat in 200 ml de apa clocotita. Se acopera si se lasa lichidul 10-15 minute. Se beau 2-3 cani pe zi, pana la ameliorarea simptomelor.


Studiile arata ca feniculul poate reduce simptomele menstruatiilor dureroase. Planta are anumite proprietati care regleaza ciclul menstrual.

Prelungesc starea de satietate
Feniculul este un aliat excelent pentru a combate obezitatea, deoarece suprima apetitul si creeaza senzatia de satietate. Feniculul proaspat accelereaza metabolismul si ajuta la descompunerea grasimii. In plus, este un bun diuretic.

Atunci cand vrei sa accelerezi pierderea in greutate, rumeneste fructele de fenicul intr-o tigaie uscata, macina-le la rece sau piseaza-le, apoi cerne-le printr-o sita fina. Consuma o jumatate de lingurita din pudra de fenicul obtinuta, cu un pahar cu apa calduta, de 2 ori pe zi.

Normalizeaza tensiunea arteriala
Feniculul este o sursa foarte bogata de potasiu, un element vital pentru numeroase procese din organismul uman. Potasiul are o calitate importanta: este vasodilatator, ceea ce inseamna ca relaxeaza vasele de sange si reduce astfel tensiunea arteriala.

Hipertensiunea este strans legata de un numar mare de probleme de sanatate, printre care infractul si accidentul vascular cerebral. Include 1 cana (90 g) de bulb de fenicul in alimentatia ta de zi cu zi si te vei bucura de o doza sanatoasa de potasiu si de toate beneficiile care vin la pachet cu acest mineral.

Stimuleaza lactatia
Datorita proprietatilor sale galactogene, feniculul este folosit la stimularea lactatiei la proaspetele mamici. In acest caz, se recomanda tot o infuzie din ½ lingurita de fructe de fenicul la 200 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani de ceai pe zi, dupa ce fructele au stat la infuzat 15-20 de minute. Pentru stimularea poftei de mancare, aceeasi infuzie se bea calduta, inainte de masa.

frunza-verde.ro


stimuleaza lactatia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006162 (s)