News Flash:

Eugen Teodorovici: Amanarea rectificarii bugetare are efecte negative pe salarii si investitii

4 Septembrie 2018
346 Vizualizari | 0 Comentarii
eugen teodorovici2

Ministrul Finantelor Publice a declarat marti ca intarzierea rectificarii bugetare, anuntata de presedintele Klaus Iohannis, dupa suspendarea sedintei CSAT, va avea efecte negative asupra asigurarii salariilor, a investitiilor si compensatiile asigurate pentru fermierii afectati de pesta porcina.
"Orice intarziere a rectificarii bugetare poate crea efecte negative. Parte de salarii, in septembrie, ramane neacoperita pentru entitati la nivel public. Daca se mentine blocajul, parte de investitii poate sa aiba de suferit si cu blocaje in derularea de proiecte publice. La nivel local, proiecte in curs de derulare care pot intampina dificultati. Efectul neplacut al pestei porcine, sunt prevazute in rectificarea bugetului pentru compensatii in cazul animale sacrificate", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca sedinta CSAT a fost suspendata si asteapta ca Guvernul sa vina cu un nou proiect de rectificare, dupa ce membrii Consiliului Suprem nu au cazut la un acord pentru a emite avizul necesar pe proiectul de rectificare.

"Nu s-a putut obtine consens, unanimitate si nu s-a putut emite avizul necesar pentru rectificare. Asadar am suspendat sedinta CSAT", a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Seful statului a cerut Executivului sa vina cu un proiect care sa elimine taierile "inexplicabile" ale bugetelor institutiilor din domeniul securitatii nationale.

"Daca dorim sa insistam pe sicane politice atunci lucrurile s-ar putea corecta putin mai greu (...) Romania este o tara sigura, romanii sunt bine aparati, dar aceste lucruri nu vin de la sine", a spus Iohannis.

Teodorovici cere desecretizarea stenogramei din sedinta CSAT

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a cerut, marti, descretizarea stenogramei sedintei CSAT, sustinand ca opinia celor prezenti difera total fata de concluzia exprimata public de presedintele Klaus Iohannis.

”Din ce s-a discutat in cadrul CSAT pe bugetul fiecarei structuri membre CSAT, opinia celor prezenti difera total fata de concluzia pe care dl. presedinte a exprimat-o in mod public. Ca sa fim foarte convingatori si transanti in fata opiniei publice cred ca e obligatoriu si de bun simt sa cerem desecretizarea stenogramei din CSAT pentru a vedea foarte clar care a fost punctul de vedere pentru fiecare struictura membra CSAT in parte. Cred ca e un lucru normal si de transparenta fata de cetateanul roman”, a declarat Eugen Teodorovici.

El a mai spus ca nu exista prevedere legala pentru suspendarea unei sedinte CSAT.

”Guvernul are obligatia de a cere si nu de a astepta un aviz din partea CSAT”, a mai spus ministrul de Finante.


rectificarii bugetare csat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018574 (s)