News Flash:

Raed Arafat cere o singura lege pentru situatiile de urgenta

20 Martie 2016
1150 Vizualizari | 0 Comentarii
raed arafat3
Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, sambata, la Timisoara, ca legislatia privind situatiile de urgenta este "foarte stufoasa”, anumite reglementari existand in diverse legi si ordine si, din acest motiv, este necesara o singura lege pentru acest domeniu.
"Legislatia este foarte stufoasa. Anumite reglementari se regasesc in anumite legi sau in anumite ordine. Acum lucram sa punem aceste lucruri intr-un singur ordin, o singura lege. Lucram la documente care sunt mult mai concrete, mult mai coerente, astfel incat cine citeste documentul sa nu mai trebuiasca sa mai caute in inca zece documente”, a declarat Raed Arafat, la conferinta REHESACO pe tema sigurantei la concerte si evenimente, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La conferinta participa mai multi experti din Germania si Marea Britanie, specializati in organizarea de evenimente si festivaluri sau controlul multimilor, dar si reprezentanti ai ISU Banat.
Raed Arafat a spus ca evenimentul este important deoarece cei prezenti pot invata din experienta expertilor straini.
"Eu cred ca evenimentul este extrem de important, mai ales pentru lectiile invatate de la altii. Au fost prezentari care au aratat aspectele de securitate, siguranta si prin ce trec alte tari. Colegul din Marea Britanie (Steve Allen – expert in controlul multimilor – n.r.) a fost genial la modul cum a trecut el prin diferite situatii si alti colegi prin diferite situatii. Sunt reguli care s-au invatat pe parcurs. Aspectul transformarii pompierilor din Marea Britanie in agentul care forteaza aplicarea anumitor reguli - acest lucru se intampla acum in Romania. Pompierii nu aveau arma suficient de puternica sa se impuna. De cand a inceput modificarea legislativa, la mijlocul anului trecut, pompierii au aceasta arma”, a mai spus Arafat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005373 (s)