News Flash:

Proteste VIOLENTE la Rotterdam, dupa ce ministrul turc al Familiei a fost impiedicat sa intre in Consulat

12 Martie 2017
778 Vizualizari | 0 Comentarii
tensiuni
Turcia va lua măsuri de retorsiune "la modul cel mai dur" după decizia Olandei de a refuza accesul pe teritoriul său a doi miniştri turci care intenţionau să efectueze o vizită la Rotterdam în favoarea referendumului constituţional care va avea loc în aprilie, a anunţat premierul turc.

UPDATE 12:22 Drapelul olandez de la Consulatul din Istanbul, înlocuit de manifestanţi cu cel al Turciei

Mai mulţi manifestanţi au înlocuit, duminică, drapelul olandez de la Consulatul din Istanbul cu cel al Turciei, după ce un ministru turc care voia să participe la un miting la Rotterdam a fost escortat la graniţa cu Germania, a relatat un jurnalist AFP, aflat la faţa locului, scrie Le Figaro.

UPDATE 12:04 Premierul olandez: Am trasat o linie roşie în urma "şantajului" Turciei

Premierul olandez, Mark Rutte, a spus că a fost nevoit să împiediece accesul a doi miniştri turci pe teritoriul ţării sale şi să le interzică să participe la mitinguri cu alegătorii turci deoarece Ankara a ameninţat cu sancţiuni împotriva Guvernului său, relatează The Associated Press.

"Nu putem face afaceri în contextul unui astfel de şantaj", a declarat Rutte duminică.

Premierul Olandei a spus că a fost şocat să vadă că un ministru turc a încercat să ajungă la un miting de la Rotterdam după ce Guvernul i-a comunicat clar faptul că nu este binevenit.

"Am trasat o linie roşie", a spus Rutte. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005946 (s)