News Flash:

SCENE INGROZITOARE la un camin de copii! 22 de adolescente au murit intr-un incendiu

9 Martie 2017
865 Vizualizari | 0 Comentarii
incendiu anvelope
Un camin pentru minori din Guatemala, acuzat de rele tratamente si abuzuri sexuale, a fost miercuri scena unei noi tragedii: un incendiu care a provocat moartea a 22 de adolescente cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, relateaza AFP.

Nouasprezece adolescente au murit la locul incendiului, 17 dintre ele fiind calcinate. Alte trei decese au fost inregistrate la spital in capitala ca urmare a ranilor. Incendiul s-a soldat si cu 38 de raniti, dintre care 16 se afla in stare critica, fiind transferati la doua spitale din capitala guatemaleza din cauza arsurilor de diferite grade.


Focul a izbucnit in aripa rezervata fetelor la caminul Seguro Virgen de la Asuncion, situat in San José Pinula, la circa 20 km est de capitala tarii. "Pentru moment, nu se cunosc cauzele incendiului", a declarat purtatorul de cuvant al pompierilor voluntari, Mari Cruz.


Trei zile de doliu national au fost decretate de catre presedintele tarii, Jimmy Morales, care, intr-un scut mesaj televizat, a anuntat ca l-a demis pe directorul caminului.


Potrivit presei locale, marti seara minorii din camin au manifestat pentru a denunta alimentatia proasta si abuzurile fizice la care ar fost supusi in institutie. Miercuri dimineata ei au protestat din nou, inainte de declansarea incendiului.


Caminul, deschis in 2016, gazduieste, in baza deciziilor justitiei, minori care au fost victime ale violentelor in familie sau care traiau pe strazi. Conform cifrelor oficiale, caminul are o capacitate de primire de 400 de minori, dar presa locala a relatat ca in institutie se afla in prezent circa 800.


"Era o bomba cu explozie intarziata. Era de asteptat" o astfel de tragedie, a declarat pentru AFP Angel Cardenas, fost angajat al administratiei caminului, denuntand un climat de violenta cotidiana in centru.


Procuroarea pentru drepturile omului si ale copilului, Hilda Morales, a declarat presei ca va cere inchiderea imediata a institutiei si identificarea responsabilitatilor administrative si penale ale conducerii, deoarece nu si-a indeplinit mandatul.


Caminul, care depinde de secretariatul pentru bunastare sociala al presedintiei guatemaleze, a fost implicat deja in mai multe scandaluri, indeosebi in legatura cu denunturile de rele tratamente si numeroase situatii de fuga a minorilor din institutie.


Hilda Morales a reamintit ca a solicitat anul trecut masuri de precautie de la Comisia interamericana a drepturilor omului in scopul de a proteja mai multi adolescenti care au denuntat abuzuri sexuale.


UNICEF a deplans drama survenita in Guatemala. "Copiii si adolescentii trebuie protejati", a declarat organizatia pe Twitter.

adolescente
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1383 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005104 (s)