News Flash:

Protest spontan la termocentrala Mintia

8 Iunie 2017
1048 Vizualizari | 0 Comentarii
termocentralelor Mintia
Angajatii sectiei Termomecanica de la termocentrala Mintia, care urmaresc si asigura comanda grupurilor energetice, au declansat joi dimineata un protest spontan, nemultumiti de nivelul salarizarii si de faptul ca nu cunosc planurile echipei de conducere a Complexului Energetic Hunedoara (CEH). 
Oamenii solicita ca la termocentrala Mintia sa vina ministrul Energiei, Toma Petcu, pentru a-i prezenta problemele cu care se confrunta. 
Angajatii din tura de dimineata au refuzat sa preia schimbul de noapte si au ramas in sala de comanda. Functionarea termocentralei este urmarita de echipa din schimbul de noapte, care, conform regulamentului, nu poate pleca acasa fara sa predea tura colegilor. 
"Principala revendicare a oamenilor se refera la salarizare. Conducerea CEH si-a majorat salariile, in timp ce pentru angajati a fost creata o comisie care analizeaza posibilitatea unei cresteri a veniturilor", a declarat, pentru AGERPRES, presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Istoc. 
Potrivit acestuia, salariatii sunt ingrijorati ca organizatia sindicala nu a primit un program de viitor al actualei echipe de conducere a CEH. 
"Dupa patru luni de la instalarea noii conduceri nu avem cunostinta, ca sindicat, despre un program de administrare al CEH, care trebuia elaborat si avizat de membrii Consiliului de Administratie CEH, si nici despre un plan de management al actualei echipe", a aratat Istoc. 
Protestul de la termocentrala Mintia are loc la aproape o luna de zile de la o miscare similara a operatorilor din camera de comanda a unitatii, revendicarile angajatilor de acum fiind similare cu cele din luna mai. Pe 11 mai, conducerea CEH le-a promis salariatilor ca o comisie va analiza problemele loc si ca vor primi un raspuns in termen de doua saptamani. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005838 (s)