News Flash:

Protest al presei din Timisoara fata de atitudinea primarului Robu, in urma jignirilor repetate

5 Martie 2018
939 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu

O scrisoare de protest a fost semnata de toate publicatiile din Timisoara fata de atitudinea primarului Nicolae Robu, care i-a facut pe ziaristi “paraziti sociali” si le-a spus ca “exista tot felul de variante de prostitutie” in loc sa raspunda la intrebari, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Demersul este semnat de directorii tuturor publicatiilor din Timisoara, editori si corespondenti si este adresat Comisiei de Etica a PNL, Nicolae Robu fiind si presedintele filialei PNL Timis, comisiilor pentru cultura si mass-media din Parlamentul Romaniei, Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, dar si ONG-urilor care apara libertatea de exprimare si libertatea presei.

Semnatorii scrisorii de protest spun ca isi propun, prin acest demers, sa aduca in atentie “derapajele grave” ale primarul Timisoarei, Nicolae Robu, care a jignit jurnalistii in mod repetat, de-a lungul anilor.

“Protest al presei timisorene fata de atitudinea primarului Nicolae Robu, presedintele PNL Timis. Demersul nostru, al presei timisorene, isi propune sa aduca in atentia autoritatilor, organizatiilor media din tara si din strainatate, ONG-urilor care sustin libertatea de exprimare, dar si persoanelor publice preocupate de aceasta tema, derapajele grave ale primarului Timisoarei, Nicolae Robu, presedintele PNL Timis. Primarul Timisoarei si-a facut o obisnuinta din a insulta si a eticheta jurnalistii, folosind de-a lungul timpului expresii ca «ultrapenibili», «nesimtiti», «idioti si idioate» , «nu ne tragem in sireturi, cand o sa aveti cariera facuta de mine cu cinste si cu munca multa, atunci puteti sa va apropiati de sireturile mele, pana atunci pretind respect” sau ”indivizi si individe fara minte si fara caracter, care, in loc sa informeze, dezinformeaza si calomniaza»”, se arata in scrisoarea de protest.
De asemenea, jurnalistii din Timisoara semnatari ai scrisorii spun ca acest comportament “agresiv si jignitor” a culminat vineri, 2 martie, pe contul de Facebook al lui Nicolae Robu, iar apoi in timpul conferintei de presa organizata la sediul PNL Timis.

“Comportamentul tot mai agresiv si jignitor a culminat vineri, 2 martie a.c, cand excesele verbale au atins un nivel fara precedent. Nicolae Robu a catalogat, pe contul sau de Facebook, media locala ca fiind «presa mizerabila, presa nepresa, de fapt, formata din paraziti sociali ce traiesc din taxa de protectie si taxa de asmutire». Ulterior, in cadrul conferintei de presa a PNL Timis, acesta a continuat cu insultele si a refuzat sa raspunda la intrebarile legitime ale jurnalistilor. «Exista tot felul de variante de prostitutie in lumea de astazi, nu numai prostitutia pe centuri sau nu stiu pe unde. Exista si alt fel de prostitutie, care e mai grava», a sustinut Nicolae Robu. Seria atacurilor a continuat ieri (n.r. duminica) cand, intr-o noua postare pe Facebook, le-a numit pe colegele noastre «tate» si a reluat expresii ca «presa nepresa», «jurnalisti nejurnalisti», «prostitutie»”, se mai arata in scrisoare.

Semnatorii scrisorii de protest fata de atitudinea primarului Nicolae Robu spun ca acesta este un prim demers public, iar in cazul in care relatiile nu se vor “echilibra”, vor apela si la alte forme de protest.

“Nicolae Robu a avut iesiri agresive verbal, de-a lungul timpului, din pacate, nu numai la adresa jurnalistilor, ci impotriva oricaror persoane care au avut o alta parere decat a sa - cetateni ai Timisoarei, primari PNL, alti politicieni sau membri ai unor asociatii. In opinia noastra, toate aceste atacuri la adresa jurnalistilor reprezinta o incalcare a normelor europene de comunicare si o forma de intimidare si incalcare a libertatii de exprimare a mass media. Nu vom mai accepta aceasta atitudine agresiva, nu vom mai tolera accesele verbal suburbane ale primarului Nicolae Robu, care este si presedintele PNL Timis. Ne solidarizam astfel, reprezentantii presei timisorene, intr-un demers comun ce isi propune sa apere dreptul jurnalistilor de a pune intrebari persoanelor publice si de a critica activitatea acestora. Acesta este un prim demers public, iar daca relatiile de comunicare dintre primarul Nicolae Robu si presa nu se vor echilibra, vom apela si la alte forme legale, publice, de protest”, se arata in scrisoare.

Jurnalistii de la cele mai importante publicatii din Timisoara au parasit, vineri, conferinta primarului Nicolae Robu, dupa ce au fost comparati cu “prostituate” si jigniti pentru ca au scris despre deszapezire si datoriile societatii de termoficare a orasului.

”Nu ma intrerupeti, va rog frumos. Nu se poate ca tocmai prezint ceva si ne urmaresc foarte multi oameni care trebuie sa inteleaga ce prezint. Nu va merge diversiunea cu a ma intrerupe sa nu poata urmari cei care sunt in fata calculatoarelor. Domnisoara, va convine, stati aici, nu va convine, la revedere, orasul are foarte multe puncte de atractie. Si asa numai mizerii scrieti, nu lucruri reale, ca probabil atata pricepeti, ca altfel nu stiu cum sa imi explic, ca intr-o vreme scriati in acord cu realitatile, dar probabil ca s-a schimbat ceva in privinta celor cu fisele la vreun tonomat in oras. La revedere! Sunt cel mai tare organism de presa din Timisoara, cu pagina mea de Facebook. Asadar, vreti sa veniti aici, nu vreti sa veniti, la revedere, eu imi vad de treaba. Nu e nicio problema, nu aia conteaza. Eu am 35.000 (n. r. fani pe Facebook) fara niciun cent”, i-a spus Nicolae Robu unei jurnaliste care l-a intrerupt.


pnl timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006012 (s)