News Flash:

Promovarea turismului, prin proiectul "Poteci pentru ciclismul montan in regiunea Banat"

25 Octombrie 2016
1104 Vizualizari | 0 Comentarii
Banat1
Proiectul ''Poteci pentru ciclismul montan in regiunea Banat'', care s-a desfasurat pe parcursul unui an prin activitati organizate in comun de Romania si Serbia, a dus la o mai buna cunoastere a culturii, istoriei, limbilor din tarile partenere si la cresterea gradului de informare privind turismul cultural si sportiv in zona inclusa, au mentionat luni initiatorii. 
''Timp de un an, asociatia noastra, in parteneriat cu cele doua primarii, din Berzasca si Golubac - Serbia au implementat acest proiect finantat de catre Uniunea Europeana. A fost un proiect la care noi am lucrat cu mult drag, pentru ca este ceea ce facem noi de obicei, respectiv, mountain bike si promovarea acestui tip de turism, de data aceasta intr-un loc special pentru noi, cei de aici, dar si pentru Romania, si anume, in Clisura Dunarii'', a declarat Catalin Gavrila, presedinte al Asociatiei Bike Attack din Resita, intr-o conferinta de presa care a marcat incheierea proiectului. 
Potrivit acestuia, mountain biking-ul a fost folosit, pe langa modul de promovare a turismului, si ca o metoda de educatie, fapt pentru care a fost creata o metodologie si au fost selectati 20 de tineri, care au participat la seminarii de formare de ghizi de mountain biking. De asemenea, a fost folosita o metoda prin care acestor tineri li s-a generat dorinta de a iesi in natura. Nu in ultimul rand, tinerilor implicati le-au fost scoase la iveala abilitatile pe care le au, dar care au fost ascunse din cauza modului de viata modern pe care il traiesc. 
Proiectul ''Poteci pentru ciclismul montan in regiunea Banat'' s-a desfasurat in perioada octombrie 2015 - octombrie 2016, ca un parteneriat intre Primaria Berzasca ca lider de proiect, din judetul Caras-Severin, Primaria Golubac din Serbia si Asociatia Bike Attack din Resita. Temele abordate pe parcursul proiectului au fost turismul sustenabil, mostenirea culturala comuna intre cele doua tari, ciclismul montan si educatia nonformala a tinerilor. 
Activitatile desfasurate au fost sustinute si de o serie de bunuri si echipamente achizitionate in cadrul proiectului. Astfel Asociatia Bike Attack a achizitionat sase biciclete mountain-bike, patru kituri GPS, un laptop, o motocoasa, precum si consumabile pentru marcarea traseelor si implementarea proiectului. 
''Ceea ce m-a bucurat foarte mult, la finalul acestui proiect, este atitudinea deosebit de pozitiva a tinerilor. De asemenea, sunt bucuros deoarece sunt deja turisti care ne cer informatii si care au parcurs aceste trasee, in afara proiectului'', a mai spus Catalin Gavrila. 
In cadrul proiectului au existat 120 de beneficiari directi ai evenimentelor organizate, a crescut atractivitatea zonelor implicate in proiect prin cele cinci activitati organizate in comun de Serbia si Romania in aceasta regiune, s-a facilitat o mai buna cunoastere a culturii, a istoriei, a limbilor din tarile partenere si a fost crescut gradul de informare cu privire la turismul cultural si sportiv in zona inclusa, prin intermediului ghidului publicat. 
Proiectul, a carui valoare a depasit 260 mii de euro, a fost finantat de Uniunea Europeana, prin Programul IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania - Republica Serbia. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006284 (s)