News Flash:

Proiectul bugetului de stat pe anul 2017, adoptat de Parlament

7 Februarie 2017
1005 Vizualizari | 0 Comentarii
buget
Parlamentul a adoptat marti proiectele de lege privind bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale pe anul 2017.
Proiectul privind bugetul de stat a fost adoptat cu 208 voturi favorabile si 105 "impotriva", iar cel al asigurarilor sociale cu 208 "pentru" si 107 "impotriva".
Senatorul PNL Florin Citu a precizat ca parlamentarii liberali au votat impotriva bugetului pe anul 2017.
"Este un buget care incalca legea responsabilitatii fiscale, asa cum spune Consiliul Fiscal, este un buget care nu sustine parteneriatul, nu sustine economia de piata, este un buget pentru consum, este un buget care nu mai are bani pentru investitii, investitiile sunt finantate din promisiuni din fonduri europene sau din credite de angajament", a spus Citu.
Inainte de acordarea votului, reprezentantii PNL si UDMR au solicitat prezenta in plen a membrilor Guvernului.
Prim-ministrul Sorin Grindeanu a prezentat, luni, in deschiderea dezbaterilor din plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, proiectul bugetului de stat propus de Guvern.
Bugetul pentru 2017 se va incadra in tinta de deficit bugetar de sub 3% din PIB, a declarat Grindeanu.
"Bugetul anual este, cu siguranta, un moment important pentru Romania, pentru Guvern si pentru Parlament, deoarece sunt prioritizate toate proiectele si toate programele publice pe termen scurt si mediu. Este poate singurul moment in care semnificatia cuvintelor din declaratiile politice este inlocuita cu realismul rece al cifrelor din proiectul legii bugetului de stat si al asigurarilor sociale. Putem astfel contribui la imbunatatirea calitatii vietii romanilor in 2017 fara a pretinde insa ca multumim pe toata lumea. Proiectul de buget pentru anul 2017 este configurat pe un cadru macroeconomic cu o valoare a PIB de 815,195 miliarde lei si pe o crestere economica de 5,2%. Deficitul bugetar cash este estimat la 2,96% din PIB, in timp ce deficitul ESA este de 2,98% din PIB cu incadrare in tinta de deficit bugetar de sub 3% din PIB potrivit Tratatului de Maastricht", a afirmat Grindeanu, in plenul reunit al Parlamentului.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1400 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006809 (s)