News Flash:

Moscheea de la Bucuresti va fi construita (surse)

31 Martie 2016
1082 Vizualizari | 0 Comentarii
moschee bruxelles
Moscheea de la Bucuresti va fi construita, ea ofera mai multe garantii de securitate, au declarat surse din Administratia Prezidentiala.
"Nu respingem ideea unei moschei la Bucuresti pentru ca ofera mai multe garantii de securitate. (...) Momentul este prost din cauza contextului privind imigrantii si terorismul", au afirmat sursele citate.
Potrivit acestora, in 2004 fostul premier turc Recep Tayyip Erdogan i-a cerut omologului sau roman de la acea data Adrian Nastase un teren pentru construirea unei moschei. Nastase a fost de acord, insa i-a cerut la schimb un teren pentru construirea unei biserici la Istanbul, mentioneaza sursele citate. "Biserica Ortodoxa Romana nu a primit foarte bine ideea unei biserici romanesti la Istanbul si a propus construirea unui lacas mai mic, de genul unei capele sau al unui centru de pelerinaj", au aratat sursele citate.
Dupa acest moment, autoritatile turce si-au dat acordul pentru construirea unei biserici si au identificat sase terenuri necentrale in Istanbul pentru ridicarea ei, insa autoritatile romane nu au ales locul.
Sursele citate reamintesc ca, in 2011, fostul presedinte Traian Basescu s-a intalnit cu Erdogan si si-a dat acordul cu privire la construirea moscheii la Bucuresti, iar in 2015 fostul guvern, condus de Victor Ponta, a adoptat hotararea prin care a fost alocat un teren in zona Romexpo pentru construirea moscheii. "Basescu stia foarte bine ce inseamna un angajament in numele statului", au afirmat sursele din Administratia Prezidentiala.
Recent, pe 23 martie, in contextul vizitei pe care Klaus Iohannis a efectuat-o in Turcia, presedintele Recep Tayyip Erdogan a afirmat ca ridicarea unei moschei la Bucuresti ar fi "expresia cea mai frumoasa a dialogului si a solidaritatii dintre cele doua tari".
"Vocile contra se pot auzi in orice tara. (...) In momentul de fata, colegii nostri lucreaza pentru a obtine autorizatiile. Avem si un proiect definitivat, dar in momentul de fata vrem sa-l dezvoltam", a spus Erdogan.
La randul sau, presedintele Klaus Iohannis a confirmat ca se lucreaza la documentatia pentru obtinerea autorizatiilor necesare. "S-a ajuns in faza solicitarii autorizatiei de constructie. Chestiunea e de competenta primariei", a spus Iohannis.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1437 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004018 (s)