News Flash:

Prognoza meteo pentru Banat in urmatoarele doua saptamani. Vezi cum va fi vremea si in celelalte regiuni ale tarii

1 Octombrie 2013
1597 Vizualizari | 0 Comentarii

Meteorologii au emis prognoza pentru intervalul 30 septembrie - 13 octombrie. Astfel, în următoarea perioadă sunt aşteptate ploi în cea mai mare parte a ţării pană pe 6 octombrie, iar vremea se menţine destul de rece.

BANAT

In prima săptămană a intervalului vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an. Valorile termice maxime se vor situa, în medie, în jurul a 14 grade, uşor mai scăzute în 3 şi 4 octombrie, iar în privinţa regimului valorilor minime, acestea vor fi în scădere accentuată, astfel că în dimineţile din 4 şi 5 octombrie se vor apropia de 0 grade. In a doua parte a intervalului creşterea de temperatură anticipată va readuce regimul termic la valori în jurul celor climatologic normale, maxime termice, la o medie regională de 18 grade şi minime de 7...8 grade.

In primele două zile ale intervalului, va ploua însemnat cantitativ, apoi, pană la sfarşitul acestei săptămani probabilitatea să mai plouă va fi redusă. In intervalul 7...10 octombrie sunt posibile ploi slabe cantitativ.

CRIŞANA

In prima săptămană vremea se va răci, devenind deosebit de rece pentru începutul lunii octombrie. Temperaturile maxime vor scădea, de la o medie de 15 grade, spre 10...11 grade, în 3 şi 4 octombrie, iar în timpul nopţilor, scăderea cea mai accentuată se va produce în 4 şi 5 octombrie, cand minimele se vor situa în jurul valorii de 0 grade. Incepand din 6 octombrie, tendinţa va fi de încălzire uşoară şi treptată, astfel regimul temperaturilor diurne va fi caracterizat de valori, în medie, de 16...17 grade şi minime nocturne în jur de 6 grade, apropiate de mediile de referinţă. In primele două zile vor fi ploi moderate cantitativ. Din 6 octombrie, creşte probabilitatea pentru ploi slabe.

TRANSILVANIA

Intervalul 30 septembrie – 6 octombrie va fi caracterizat de o vreme deosebit de rece pentru această perioadă din an, iar abaterea termică faţă de mediile climatologice va fi de aproximativ 10 grade. Astfel, media regională a maximelor va fi de 8 grade, iar nopţile cele mai reci vor fi în a doua parte a acestei săptămani, cand se vor înregistra minime predominant negative, în jurul mediei de -2 grade. Estimarea pentru a doua săptămană a intervalului indică o creştere a temperaturilor, pană în apropierea mediilor climatologice, maxime la nivelul regiunii de 14 grade şi minime de 3...4 grade.

In primele două zile ale intervalului, ploile se vor semnala pe arii extinse, iar cantităţile de apă pot fi însemnate, apoi acestea se vor restrange şi vor înceta. Condiţii pentru ploi slabe vor fi şi în zilele de 8 şi 9 octombrie.

MARAMUREŞ

Pană în data de 6 octombrie, vremea va fi mult mai rece decat în mod obişnuit la această dată. Temperaturile maxime medii vor fi în scădere de la 14...16 grade, pană la valori de 9...10 grade, iar cele minime, de asemenea, vor scădea, de la 6 grade în primele două nopţi, la valori uşor negative, -2...-1 grad, în 4 şi 5 octombrie. Apoi, tendinţa va fi de încălzire treptată, iar în perioada 7...13 octombrie, atat maximele termice, în medie de 16 grade, cat și minimele în jurul valorii de 5 grade, vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic.

Ploi slabe cantitativ se pot semnala în primele 3 zile ale lunii octombrie şi din nou după data de 8 octombrie.

MOLDOVA

Vremea va continua să se răcească în prima săptămană, astfel încat temperaturile maxime nu vor mai depăşi în medie 8...10 grade. Minimele termice la nivelul regiunii vor fi de 5...6 grade în primele două nopţi şi de 1...2 grade în intervalul 3...6 octombrie. După data de 5 octombrie vremea va intra într-un proces de încălzire, iar în perioada 8 – 13 octombrie vor fi maxime termice, în medie, cuprinse între 13 şi 15 grade. Temperaturile nocturne vor fi în creştere după data de 7 octombrie, pană la o medie regională de 5...6 grade.

Ploile vor ocupa suprafeţe extinse în primele două zile ale intervalului, cand în jumătatea sudică a regiunii se vor înregistra catităţi însemnate de precipitaţii. Pentru celelalte zile ale intervalului probabilitea pentru ploi va fi redusă.

OBROGEA

In intervalul 2...6 octombrie vremea va fi deosebit de rece, cu o abaterea termică faţă de mediile climatologice de referinţă de peste 10 grade. Este vorba de maxime termice în medie de 9...10 grade, şi minime în nopţile cele mai reci, în jurul valorii de 4 grade. In a doua parte a intervalului, tendinţa va fi de încălzire; la început creşterea de temperatură se va resimţi la valorile diurne, apoi şi la valorile din timpul nopţilor. Astfel, în intervalul 8...13 octombrie se va ajunge la o medie regională a maximelor de aproximativ 16 grade şi a minimelor, în medie, de 7...9 grade.

Pană miercuri 2 octombrie, pe arii extinse va ploua şi se vor cumula cantităţi mari de apă. In restul intervalului probabilitatea de ploaie va fi redusă.

MUNTENIA

Vremea va fi deosebit de rece în prima jumătate a intervalului. Valorile termice maxime estimate pană în data de 4 octombrie se vor situa în jurul valorii de 10 grade, faţă de o medie climatologică regională în această perioadă în jur de 20 de grade. In ceea ce priveşte minimele termice, acestea vor fi în scădere accentuată, pană la 1...2 grade în nopţile din intervalul 4 - 6 octombrie. Tendinţa de încălzire a vremii se va semnala de la finalul acestei săptămani, astfel că estimările pentru perioada 8...13 octombrie indică valori termice apropiate de mediile climatologice multianuale; maxime medii cuprinse între 16 şi 18 grade şi minime între 6 şi 8 grade.

In primele două zile va ploua abundent, apoi vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Condiţii de ploi slabe vor mai fi în jurul datei de 9 octombrie.

OLTENIA

In prima săptămană vremea va fi mult mai rece decat în mod obişnuit la această dată. Temperaturile diurne vor fi în medie de 10...12 grade, iar cele din timpul nopţilor vor fi în scădere accentuată de la aproximativ 8 grade, pană la o medie regională de 2 grade în 4 şi 5 octombrie. Din 7 octombrie, tendinţa de încălzire va readuce regimul termic în preajma normelor climatologice, respectiv medii ale temperaturilor maxime de 15...17 grade şi minime de 6...8 grade.

Ploile prognozate în primele zile ale acestei săptămani se vor semnala pe arii extinse şi vor cumula cantităţi importante. După acest interval cu vreme ploioasă, aria ploilor se va restrange treptat. Probabilitatea pentru ploaie va creşte în intervalul 7...10 octombrie, dar cantităţile de apă vor fi slabe.

LA MUNTE

Regimul termic din prima săptămănă va caracteriza o vreme deosebit de rece. Tendinţa va fi de scădere a temperaturilor pană în jurul datei de 4 octombrie, cand valorile diurne vor fi în medie de 0...2 grade, iar cele nocturne se vor situa în jurul valorii de - 5 grade. După această dată va începe un proces de încălzire uşoară şi treptată, pană la medii maxime de 10 grade şi minime, de asemenea medii, uşor pozitive, de 1...2 grade.

 

In primele două zile ale intervalului vor fi ploi însemnate cantitativ, iar în zona înaltă trecător vor fi precipitaţii mixte. In 2 şi 3 octombrie, precipitaţiile vor fi slabe şi se vor restrange, dar vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Condiţii de precipitaţii slabe sub formă de ploaie vor fi şi după data de 7 octombrie.

 

 


meteorologii banat transilvania moldova obrogea muntenia oltenia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1227 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006580 (s)